Nejste přihlášen/a.
dobry den ,chci koupit karavan bez spz na zahradu,mam sespat nejakou smluvu o prodeji
3x
Pane doutnáku, naprosto s Vámi souhlasím, stejně jen pro ten klid duše, to právě chce pan tazatel...
Jen mne udivila Vaše první věta.. "To jsou zase právnické a šťourálkovské debaty", ke kterým jste se taky přidal.
Přeji klidný večer.
1x
pokud k tomu není dokumentace o schválení pro provoz ( registraci), nejde o karavan ale o nějakou boudu...možná na kolech
Tak to asi není, ale klidně to můžete tvrdit.
Stále to je karavan, ale nesmí na pozemní komunikaci. To, že někdo karavan vyřadí z provozu, se z toho nestane jiný výrobek. Ano, užití tohoto karavanu se podstatně změní.
Tazateli jde ale o něco úplně jiného.
Ad1) Mate k tomu judikat?
Aby pak stavební úřad netvrdil (pokud má někdo horlive sousedy), ze to není vozidlo a tedy tam nemá stát už 5 rokem a hyzdit okolí
Ad2) Druhá věc je KS, kdy je naprosto pochopitelné, že prodávající určitě nebude pro aktivně nabízet kupní smlouvu kupujícímu, proč by to dělal? Kdoví jestli vůbec má k tomu Nabývací doklady.
Docela by mě zajímalo, zda tu někdo je, kdo kupoval takovou boudu, neboli karavan bez SPZ, jestli mu prodávající proaktivně nabízel kupní smlouvu?
ZTS.Ano kamarád si kupoval karavan , v registru neexistující-zaniklý , ano vše s KS , Přeprava na NA na korbě. má jej jako "dílnu", ano má povolení na toto od úřadu.
stačí?
Ad1) Mate k tomu judikat?** k čemu potřebujete státní dokument? Abyste poznal co to je za výrobek?
Aby pak stavební úřad netvrdil (pokud má někdo horlive sousedy), ze to není vozidlo a tedy tam nemá stát už 5 rokem a hyzdit okolí***Ale to je reálné a dokonce soudem rozhodnuté, že podobné zařízení slouží jako stavba. Ale nezmění se název výrobku, o tom vedu polemiku. Že to slouží k něčemu jinému, jak jízdě po pozemní komunikají je přeci každému jasné.
tazatelka neuvedla, že jde o přípojné vozuidl se značkou v depozitu...bet SPZ znamená, že je to bouda
mimochodem kolem Orlické přehrady je podobných "karavanů" jako máku, ze strany povodí nebo vlastníků pozemků - obcí se o nich mluví jako o nelegálních přístřešcích...pokud vlastník nedoloží, že má SPZ a platnou tehcnickou prohlídku, nejde o žádný obytný karavan ale o nelegálně umístěnou šopu...která se musí odstranit
Pokud jde o slovíčkaření, do KS lze anspat že se jedná o dron nebo bagr...já bych se především zajímal o původ tohoto přístřešku...mohl být továrně vyroben , také původně schválen jako karavan, možná byl v minulosti i registrován...pak si kladu otázku proč nemá SPZ...na podvozku by mohl mít výrobní štítek i výrobní číslo a to by bylo vhodné prolustrovat v databázi odcizených vozidel...
Samozřejmě kupní smlouva v písemné podobě je jistější než ta ústní...Do níc bych tzaké uvedl proč to nemá SPZ, pokud jí to někdy mělo
@milancukrar no jenže ten karavan lidé kupují asi proto, že vozidlo si na své zahradě může parkovat (bez povolení) jak je libo, neb karavan JE vozidlo. Jenže bez značky a papírů už to vozidlo není, to už si tam můžou rovnou postavit chatku a ne hyzdit okolí okoralým hnusem. Vy jste tady napsal, že se povaha výrobku nezmění, tak aspoň uznejte, že jste se mýlil, když z karavanu vozidla se tím (že nemá papíry) stane bouda neboli stavba.
Zkrátka pánové, tato problematika není tak jednoduchá, jak si můžete myslet, @milancukrar často argumentuje, že mu to tak funguje, jenže to není validní argument…
Proč někdo bude dávat karavan na zahradu, no protože se chce vyhnout povolení často. Jenže je podle mě to takhle nefunguje, pokud skutečně je trvale vyřazen z evidence!
Mě to zajímá, protože sám si chci takový karavan na můj pozemek postavit, ale nezrušený, Jen zaparkovaný v depozitu
Zaparkovat karavan na zahradě, který není zrušen, klidně můžete, platíte z něj pojistku a je stále v provozu. Je to karavan a stále bude, dokud z něj neuděláte jiné využití
Ale když takto stojí, vy ho legislativně zrušíte, přestanete platit pojistku, tak se změní jeho název z karavanu na ..?.
Proč někdo bude dávat karavan na zahradu, no protože se chce vyhnout povolení často. Jenže je podle mě to takhle nefunguje, pokud skutečně je trvale vyřazen z evidence!.
Je soudně doloženo, že máte v tomto naprostou pravdu a já jsem nikdy nic jiného netvrdil.
Jen tvrdím, že zrušením dokladů se karavan bude používat na něco, ale stále to bude karavan.
Dokonce i pan Dvořák píše: "je podobných "karavanů" jako máku"
@milancukrar Ale né pokud je vyřazen dočasně v depozitu, tak STK POV platit nemusíš, a nemusíš se ani bát, když tě soused udá
Protože pokud to vyřazeno je, no tak ti tím udáním může způsobit desetitisícové výdaje, i vyšší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.