Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohyb na čerpací stanici

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Na této čerpací stanici chcete tankovat a projet automyčkou.

mapy.cz/...

jak to provede?

1- napřed zastavíte u myčky -jdete koupit myčku a po umytí zajedete ke stojanu kde natankujete? ( jdete platit 2x - samostatně mytí a samostatně tankování )

2 - Po natankování si vzpomenete že ještě chcete umýt auto - zaplatíte tedy oboje současně a jak se potom dostanete k myčce?

a - dle mapy - vyjet z čerpací stanice na nejbližší křižovatce se otočit do protisměru a jet protisměrem zpět k nejbližší křižovatce a pak se vrátit k původní čerpací stanici. - tak jak vedou mapy.

b - couváním a otočením a pár metrů jízdy v protisměru se vrátit k myčce?

k volbě 2 b -jsem na webu nic nenašel - zda to lze a nebo nelze.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Slavo, opět Vy, takový znalec a ptáte se, co máte dělat? Nebo jen potřebujete čárku, za založení dotazu?

Každý řidič to má jinak.

Neznám detaily pohybu na této myčce, nikdy jsem neměl probém na benzince při mytí. Ale asi bych zvolil č.1.

mapy.cz/...

doplněno 14.11.22 10:02:

couváním a otočením a pár metrů jízdy v protisměru se vrátit k myčce?

k volbě 2 b -jsem na webu nic nenašel - zda to lze a nebo nelze.
Vy jste nenašel, jak se chovat v jednosměrce, kdy se může couvat?

hodnocení

Nebo jen potřebujete čárku, za založení dotazu? - třeba taky

jinak červené auto po natankování potřebuje ještě zajet do myčky která je v druhém odkazu

Takže měl napřed zaplatit myčku a potom teprve tankovat - když je to takto "blbě postavené"tak to jinak nejde a návštěva pokladny 2x.

zatím jsem viděl vždy myčku za stojany a nebo vedle stojanů ale ne před stojany.

Když napřed natankoval tak mu nezbývá než 4 km objížďka místo 20 m

takto jsem viděl nedávno auto které zvolilo 2B - já jsem jen tankoval.

google.com/...

google.com/...

Pane Slavo, odměňování za množství dotazu, to je na jiné poradně..

zatím jsem viděl vždy myčku za stojany a nebo vedle stojanů ale ne před stojany.
Sláva, pane Slavo, opět vidíte něco nového, jiného.

sirokko
hodnocení

2x

(4) Řidič nesmí otáčet a couvat

g) na pozemní komunikaci s jednosměrným provozem; smí však couvat, jestliže je to nezbytně nutné, například k zajetí do řady stojících vozidel nebo vyjetí z ní.

V paragrafu je uvedeno, že v nezbytně nutných případech se couvat smí, a není explicitně stanoveno jen na parkování, je to uvedeno jako příklad. Takže to platí i v případě couvání zde.

Takže @slavo, místo bádáním nad mytím auta bych se věnoval zopáknutím zákona 361/2000.

zajetí do řady stojících vozidel ***toť jasné..

pane sirokko, pan Slavo již několikrát napsal, že předpisy zná...

hodnocení

1x

Nečtu, jen jsem viděl odkaz na myčku přes "panorama".

Zastavím na zámkové dlažbě pro tankovací cisternu do podzemních nádrží a jdu do baráku k pokladnám.

Já bych zde auto nemyl. Hledal bych wapku.

...zeptal bych se pumpařky, když to mají tak kravsky, tak jak to zákazníci léta dělají.

hodnocení

Wapka je tady vedle mycí linky.

google.com/...

Já jsem to nestavěl a ani neprojektovat a souhlasím, že je uděláno "kravsky".

z fotek je asi patrné, že se myčka stavěla až po benzince, třeba jiné místo nebylo. Co když lze platit přímo v myčce, jako jinde...

Když nebylo jinde místo, tak proč ne..

hodnocení

Platit v myčce nelze jen na čerpací stanici.

ml1
hodnocení

0x

Já teda bych to viděl takto, přijde mi to podle těch šipek jako jediný způsob. A tak se zdá, že se opravdu musí absolvovat nejdřív myčka a pak čerpací stanice.

Opačně byste musel objet půlku prahy, couvat průmyslovou je nesmysl, je to velmi rušná ulice.

Zkusil bych se zeptat na místě, jestli nemají nějakou alternativu, jako od stojanu zacouvat do myčky, ale spíš o tom pochybuju.

pr.ods 10.78 kB
Pohyb na čerpací stanici

ml1
hodnocení

0x

Jinak mapy doporučí 2,3 km dlouhou trasu, ale to už asi víte. Ovšem v takové situaci bych myčku neplatitl předem, ale až po té otočce.

Mě teda přijde, že možnost otočení je tam kratší, ale možná to tak nelze. Ostatně autem je to jedno, jo kdyby to měl člověk jít pěšky, to by si rozmyslel.

export.gpx 5.59 kB
Pohyb na čerpací stanici #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]