Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěna na pneumatiky, lze dát na dezén?

Od: dada* odpovědí: 8 změna:

Ahojte,

chtěl jsem ošetřit pneumatiky pěnou ve spreji, ale až po aplikaci jsem se dočetl, že není vhodné stříkat na valivou plochu.

Sprej je na bázi silikonu, věřím, že se pneumatiky hned ojedou a bude to v pohodě.

Jaký máte názory vy? Díkes

Pěna na pneumatiky, lze dát na dezén?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pneumatiky stříkám několik let.. nejvíc před uskladněním a nebo když jsou ošklivě šedé,tak po nástřiku vypadají jako nové..Ale nikdy mě nenapadlo to stříkat na vzorek! To je jako stříkat olej na brzdové kotouče*alene* Ikdyž i to jsem zažil v jednom pneuservisu.. Aktivně mi nastříkali měděnou pastu ve spreji na náboj a postříkali i kotouče!

hodnocení

1x

Názor mám ten, že je dobré si návod přečíst před použitím. *zed*

Napište kudy budete jezdit, abych se těm místům mohl obloukem vyhnout. Silikon se samozřejmě ojezdí, ale rozhodně to nebude hned. Na mokru, případně sněhu to může být docela horor.

Pokud to byly starší již ztvrdlé gumy tak se to ojede rychle a navíc to nebude o nic moc horší než když se obuje nová pneu z fabriky ta toho silikonu v sobě a na sobě bude mít možná ještě více.

Staré tvrdé pneu jsem používal na všech autech po dobu 20let... Žádná bouračka .Za mokra to bylo ale DOST znát..Kolem komína to stačí..Ale na denní ježdění nad 90km/h už také pár let preferuji pořádné lepší a mladší gumy! Ty "kecy" okolo stáří a vzorku a zimní versus letní mají své opodstatnění a smysl;)
dada*
hodnocení

Pneu jsem pro jistotu dukladně omyl :) jsou to letní pneumatiky, projedu se na nich až za sucha v létě :) děkuji všem za odpovědi

asd1
hodnocení

0x

Nastříkaný silikonem to bude chvilku klouzat (asi jak nepostříkaná Barumka *smich*) než se to ojede, tipuju max. pár kilometrů, tak při vyjetí opatrně a někde si zkusit jak se to chová, ideálně kruháč a postupně zvyšovat rychlost kdy se to začne sunout. Za sucha i na vodě.

Kotouče postříkaný měděnou vazelínou - kdo maže, ten jede. Furt *smich* Další kvalitní servis kde je odborník...

paveldvorak
hodnocení

0x

pneumatiky se stříkají především před prodejem auta*smich*

hodnocení

0x
Já s tím stříkával celé kola před uložením při výměně zimní/letní. Ta chemie se po nějaké době jakoby vstřebá-zaschne a nic neklouže. Ta pěna je na oko hutná, ale opadne a silikonu tam zůstane naneseno naprosto mizivé množství. I kdybys s tím vyjel hned, setře se to než vyjedeš z parkoviště. Rozhodně to neklouže víc, než fungl nové gumy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]