Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s olejem?

Od: karel44® odpovědí: 7 změna:
Ahoj dobrý den.
Koupil jsem ženě starší auto Renault Megane rok 2007 1.6 16V a starý štítek od oleje tam mel zaškrtuté 5W30. Ale na netu se mi zdá, že se doporučuje 5W40...
Tak jsem tam dal Olej motorový Carlson Millenium SYNT 5W-30 LONGLIFE III . Vadí to nebo ne?
Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevadí nejlepší je dát spicifikaci která tam byla mezi 5w30 a 5w40 není takový rozdil

hodnocení

Děkuji za info. A.fakt to ničemu nevadí? Trochu mě to zmatko,že výrobce res.na netu se uvádí 5w40 a otevřu auto a u motoru lísteček od nějakého mechanika 5w30.
vernon
5W30 je za tepla řidší. Pokud nebude vyšší spotřeba oleje, nechal bych ho tam...

hodnocení

0x
Mam tu dastra se stejnym motorem a leje se tam 10w40
Ja bych tam ten řidkej olej osobně nelil
Jinak znama mela scenika a lil se 5w40 s normou 502.00
hodnocení

Tak to jsem teď z toho jelen..někdo říká ano...někdo ne...prosím více nazoru. Děkuji.

je to obyčejná benzínová atmosféra bez dpf tam bych tudle vodu osobně nelil a měnil to co 15000km max

asd1

Může tam být od 0W30 po 15W40, pokud nežere olej tak neřeš a nech to tam, pokud žere přejdi na 5W40, pokud žere i ten tak nejlevnější "cokoliv"dokud tě bude bavit dolejvat. Za mne dlouhodobý ideál 5W40 a měnit po max.15kkm/ 1 rok

Find the right oi/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]