Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vržou ramínkový stěrač (Flaty ne)

Od: jarin* odpovědí: 4 změna:

Jak už je v názvu otázky, řeším delší dobu problém, že mi na autě vržou ramínkový stěrače. Zkoušel jsem drahý Bosch Twiny a levný Tesco a vrzaly od začátku, pak ty z Lidlu a ty vydržely asi měsíc?

Oproti tomu jsem zkoušel AeroTwin Retrofit (Bosch) vydržely tenkrát 3 roky a levný Flaty z Tesca který nevrzaly rok, pak začaly protože nepřežily zimu.

Zkoušel jsem u těch z Lidlu co mám ohnout to ramínko kleštěmi, pomohlo to na dva dny. Viděl jsem i návod jak borec vyndává to uchycení a vlastně otočí celý ten stěrač. Nebo mě napadlo koupit flaty a vzít si z nich gumičků, jestli se dává do nich lepší?

Už začínám uvažovat, že koupím nějaký flaty, asi Oximo..jestli máte někdo zkušenosti? Ale mám auto s uchycením na hák, kde se dávaly ramínkový stěrače a já bych to auto chtěl mít jako když vyjelo z fabriky..jestli mi rozumíte :D

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zkuste nastřikat na okno tekuté stěrače,i na gumičky,než začnete s mněněním tlaku u stíračů,pokud tedy vržou gumičky na okně a né mechanika

hodnocení

0x

Většinou je problém v tom táhlovém systému pohonu a nechodící pružině přítlaku raménka a případně vadám na samotném skle (důlky, špína, mastnota,...)

Samotná značka raménka je už detail.

Kupuji dlouhodobě VALEO, ale ne first, ale hydrocontact.

jarin*
hodnocení

Hmm, ale kdyby byl problém v systému pohonu tak by vrzaly všechny bez ohledu na to, jestli se jedná o raménka nebo bezraménka, ne? Nebo záleží na sklonu?

umej si okno silnou koncentrací JARu na nádobí. Plácat o volovinách bez činů nemá cenu stejně jako bezhlavě měnit raménka.

Pokud je přístup, tak namaž i táhla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]