Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den,
zajímalo by mě, jak je to s DPH při dovozu ojetého osobního automobilu z Německa. Venku je mi to vcelku jasné. Protože jsem plátce, dohodnu se s prodávajícím (respektive s autobazarem), dodám mu DIČ a zaplatím auto bez daně. Samozřejmě, že to musí být vozidlo u kterého ja tzv. daň prokazatelná, tzn. že je možno ji odečíst. Prodejce již potom vykáže vývoz do zahraničí ve svém daňovém přiznání. Jak je to ale v ČR? Co musí takové vozidlo splňovat, aby bylo možno u FÚ nárokovat odpočet, respektive nezaplacení DPH? Připomínám, že mluvím o ojetém vozidle.
Neni to tezky.
Auto privezete presne, jak popisujete, akorat musi byt ojete - to znamena tusim minimalne pul roku stare s sesti tisici km na tachometru, zde si spoctete DPH v korunach podle kurzu ceske narodni banky platnemu ke dni koupeni, dph odvedete statu a zaroven si ho odectete.
Díky. Takže pokud tomu dobře rozumím, DPH lze odečíst na každé osobní auto starší 6 měsíců. Žádné zvláštní nároky splňovat nemusí.
Od 1.4.2009 nemusi - viz novela zakona o dani z pridane hodnoty. Do te doby to slo pouze u aut kategorie N1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.