Zdravím, chtěl bych poradit jaké vozítko by bylo vhodné pořídit k přepravě do sousední vesnice do krámu asi 3km at pokaždé nestartuji auto, chtěl bych něco co jde řídit s ridicakem na auto a vhodne i pro manželku, představa je nějaký skutr ale nevim jestli benzín nebo elektro, aby byla rychlost 50+kmh takže ne nějaké elektro koloběžky. Rozpočet cca 40tis. Pokud možno něco jednoduchého a bezúdržbového. Děkuji za rady
V roce 21 koupeno malé vozítko za 7000 Kč, startuje na drc. Jezdím s tím delší trasy než 3 km. Ale dneska ceny ojetin, tak to je těžký radit. Elektro by se vám asi dost prodražilo pokud nemáte solární panely. Za ten rozpočet nekoupíte ani 20 let starý elektromobil - nějaké ty Renaulty, Navíc s nimi jsou docela trable, ale ujedou nějakou stovku kilometrů na jedno nabití, když si to umíte pošéfovat, Viz kanál ampér rád na YouTube a ještě jeden někde na šumavě ho má a pár nadšenců. Náklady tak 100 000 i s baterkama
Mam takovou obavu že se vám to nevyplatí. Čínská 125 žere často skoro 4 l benzínu/100km. Když připočtů pořizovací náklady, náklady na servis, STK pojištění, aj. Ta si myslím že je fakt lepší jet tím autem. Nehledě na to že v dešti a nižších teplotách pojedete autem stejně.
Nějaké hezké kolo. Rychlost splňuje, cenu také a na 3km je to až až.
jm
Nebo trojkolku s košíkem...
ooka
Taková ta trojkolka jak to prodával už před 10 lety top shop nebo nějaký takovýhle teleshopping. Bylo to na elektriku a pak k tomu nebyli schopný dodávat náhradní akumulátory, respektive ten akumulátor stál skoro polovinu ceny toho tříkolového vozidla - Markéto valy to jakože dopravní prostředek pro důchodce Jo a svého času Velorex taky nebyl špatný.
Dle návrhu p.Maerti na třeba tohle : vasenakupy.cz/... nehledal jsem víc, ale viděl jsem nejen toto, ale i jako horské s vícero převody! rychlost a nosnost nesplňuje ale uveze zase víc než obyč.kolo nebo podobné,dražší , taktéž neplnící rychlost jako požaduje tazatel a možnost ve dvou : penta.cz/...
Ernie-ono je to taka o "vyježděnosti" na kole jak moc kdo jezdí! Pro někoho kdo jezdí hodně jako p.Martin toto nebude problém, pro někoho kdo sedne na kolo jednou , dvakrát za uherský rok by byl možná problém i s nákupemjednho mlíka půlky chleba, másla a 200g salámu do batůžku na záda a ještě ujet těch cca6km. Jinak oba máte pravdu jak Martin tak i Vy
@diesel Tohle není o vyježděnosti a umu. Je to o komfortu. Můžu být cyklistický šampion, co uveze na kole třeba skříň. Ale na tříkolce to bude pohodovější.
Stejně jako parkourový atlet bude volit cestu věžákem lépe výtahem, než saltama po schodech.
3 kilometry.. To fakt někdo komu není 80 řeší? Můj děda to jezdil na kole ještě v 90. Kdyz jsem k němu přijel na návštěvu a měl zamčenou branku, stačilo jet do sousední vesnice a koukat před kterou hospodou jeho kolo stojí. Dneska by si padesátníci nechali rači přivézt nákup od donáškové služby, než aby vzali punťu na voďák a šli s ním kilometr ke krámu. A o tom to je.
Výběr je, každému vyhovuje něco jiného.osobně bych šel bo benzínového skutru 125 ccm , ale mám souseda který jezdí i s manželkou na (jednom) elektroskutru .
ooka
Tak víš jak, na skůtru neodvezeš nákupní vozík ze supermarketu Ale možná bych se podíval, jestli tam nezaváží tesco
já mám doma skutr Suzuki Adress 110-cena 59 000/nový--jede to i přes 100 -čtyřtakt-stříkačka-malý a lehký-velké kola-startování elektrické nebo i nožní- a spotřeba do dvou litrů benzínu..přilbu jde dát pod sedlo nebo do kufru který byl v ceně...v létě jezdím jen na tom... mám ho už 4 roky -najeto přes deset tisíc a žádný problém...
Kolega z práce si koupil před 4 lety na 6km cestu do práce činský skútr Korado 50ku nový za 20tis s helmou, najel stim přes 8tis km jen s pravidelnou udržbou, pojistka za pár korun. Je to malý lehký stroj spotřeba kolem 2l.
nevejde, to není skůtr na nákupy, na ty je vhodné piaggio liberty , idelně v poštovním provedení...v přední části s rámem na přepravku...řidič má pod nohama plochu-chodník na solidní krabici
Super Soco CUX ...byl výprodej z krachle Rulit půjčovny. Jezdí 45 km/h po odpojení omezovače 58 km/h. Také používám na cestu do práce cca 3km nebo E-Babeta ale ta jede 25 km/h po odpojení omezovače 35 km/h ale výhoda šlapky a není třeba ŘP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.