Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké přibližovadlo

Od: bln odpovědí: 26 změna:
Zdravím, chtěl bych poradit jaké vozítko by bylo vhodné pořídit k přepravě do sousední vesnice do krámu asi 3km at pokaždé nestartuji auto, chtěl bych něco co jde řídit s ridicakem na auto a vhodne i pro manželku, představa je nějaký skutr ale nevim jestli benzín nebo elektro, aby byla rychlost 50+kmh takže ne nějaké elektro koloběžky. Rozpočet cca 40tis. Pokud možno něco jednoduchého a bezúdržbového. Děkuji za rady

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ooka
hodnocení

3x
V roce 21 koupeno malé vozítko za 7000 Kč, startuje na drc. Jezdím s tím delší trasy než 3 km. Ale dneska ceny ojetin, tak to je těžký radit.
Elektro by se vám asi dost prodražilo pokud nemáte solární panely. Za ten rozpočet nekoupíte ani 20 let starý elektromobil - nějaké ty Renaulty, Navíc s nimi jsou docela trable, ale ujedou nějakou stovku kilometrů na jedno nabití, když si to umíte pošéfovat, Viz kanál ampér rád na YouTube a ještě jeden někde na šumavě ho má a pár nadšenců.
Náklady tak 100 000 i s baterkama

el
hodnocení

3x
Mam takovou obavu že se vám to nevyplatí.
Čínská 125 žere často skoro 4 l benzínu/100km.
Když připočtů pořizovací náklady, náklady na servis, STK pojištění, aj. Ta si myslím že je fakt lepší jet tím autem. Nehledě na to že v dešti a nižších teplotách pojedete autem stejně.

hodnocení

1x
Nějaké hezké kolo. Rychlost splňuje, cenu také a na 3km je to až až.
jm
Nebo trojkolku s košíkem...
ooka
Taková ta trojkolka jak to prodával už před 10 lety top shop nebo nějaký takovýhle teleshopping. Bylo to na elektriku a pak k tomu nebyli schopný dodávat náhradní akumulátory, respektive ten akumulátor stál skoro polovinu ceny toho tříkolového vozidla - Markéto valy to jakože dopravní prostředek pro důchodce :)
Jo a svého času Velorex taky nebyl špatný.

Dle návrhu p.Maerti na třeba tohle : vasenakupy.cz/... nehledal jsem víc, ale viděl jsem nejen toto, ale i jako horské s vícero převody! rychlost a nosnost nesplňuje ale uveze zase víc než obyč.kolo nebo podobné,dražší , taktéž neplnící rychlost jako požaduje tazatel a možnost ve dvou : penta.cz/...

jm
11.11.22 22:29

@diesel OK

@martincakl na ty nákupy to chce fakt min tříkolku s košem.

@ernie: Ne úplně nutně. I na klasické kolo se dělá spousta závěsů a postranních brašen.

@martincakl A co je lepší k nákupu ve tři kilometry vzdáleném obchodě? Bouchnout to do koše a jet, nebo rozvažovat náklad do brašen a držet balanc?

Ernie-ono je to taka o "vyježděnosti" na kole jak moc kdo jezdí! Pro někoho kdo jezdí hodně jako p.Martin toto nebude problém, pro někoho kdo sedne na kolo jednou , dvakrát za uherský rok by byl možná problém i s nákupemjednho mlíka půlky chleba, másla a 200g salámu do batůžku na záda a ještě ujet těch cca6km. Jinak oba máte pravdu jak Martin tak i Vy

@diesel Tohle není o vyježděnosti a umu. Je to o komfortu. Můžu být cyklistický šampion, co uveze na kole třeba skříň. Ale na tříkolce to bude pohodovější.

Stejně jako parkourový atlet bude volit cestu věžákem lépe výtahem, než saltama po schodech.

S tou tříkolkou se ale budete motat autům do cesty tak, že Vás budou milovat ještě víc než cyklisty.

hodnocení

1x
3 kilometry.. To fakt někdo komu není 80 řeší? Můj děda to jezdil na kole ještě v 90. Kdyz jsem k němu přijel na návštěvu a měl zamčenou branku, stačilo jet do sousední vesnice a koukat před kterou hospodou jeho kolo stojí. Dneska by si padesátníci nechali rači přivézt nákup od donáškové služby, než aby vzali punťu na voďák a šli s ním kilometr ke krámu. A o tom to je.

Přesně tak. Lenost

paveldvorak

můj děda to chodil pěšky...takže lenost a navác hloupost

hodnocení

0x

Výběr je, každému vyhovuje něco jiného.osobně bych šel bo benzínového skutru 125 ccm , ale mám souseda který jezdí i s manželkou na (jednom) elektroskutru .

ooka
Tak víš jak, na skůtru neodvezeš nákupní vozík ze supermarketu :)
Ale možná bych se podíval, jestli tam nezaváží tesco
milan89

A jaký je to elektro skůtr? Taky něco hledáme.

paveldvorak
hodnocení

0x

elektrická tříkolka advento

energyadventure.eu/...

ooka
Ale to jsi zcela mimo z parametrama:
Max. rychlost - jen 24 km/h a on potřebuje 50+
A cena je taky mimo :)
paveldvorak

ahoj zcela mimo je tazatel, neví co chce a nepoleví dokud to nedostane

hodnocení

0x

já mám doma skutr Suzuki Adress 110-cena 59 000/nový--jede to i přes 100 -čtyřtakt-stříkačka-malý a lehký-velké kola-startování elektrické nebo i nožní- a spotřeba do dvou litrů benzínu..přilbu jde dát pod sedlo nebo do kufru který byl v ceně...v létě jezdím jen na tom... mám ho už 4 roky -najeto přes deset tisíc a žádný problém...

hodnocení

0x
Kolega z práce si koupil před 4 lety na 6km cestu do práce činský skútr Korado 50ku nový za 20tis s helmou, najel stim přes 8tis km jen s pravidelnou udržbou, pojistka za pár korun. Je to malý lehký stroj spotřeba kolem 2l.

paveldvorak
hodnocení

0x

tak když tak trváte na tom čínském skůtru, dejte si pod nohy karton minerálek...že se to na číny nevejde?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

nevejde, to není skůtr na nákupy, na ty je vhodné piaggio liberty , idelně v poštovním provedení...v přední části s rámem na přepravku...řidič má pod nohama plochu-chodník na solidní krabici

motorkari.cz/...

jjj
hodnocení

0x
Super Soco CUX ...byl výprodej z krachle Rulit půjčovny. Jezdí 45 km/h po odpojení omezovače 58 km/h. Také používám na cestu do práce cca 3km nebo E-Babeta ale ta jede 25 km/h po odpojení omezovače 35 km/h ale výhoda šlapky a není třeba ŘP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]