Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr disku

Od: skvor odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,ve velkém TP mám napsán rozměr disku 7.00 X 16 ET39 nebo 42.
Jaký je mezitím rozdíl.
Děkuji za odpověď Veselý.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

4x

hodnota ET je zális disku, rozdíl mezitím / 39 nebo 42/ je 3 mm

lojza
hodnocení

3x
Rozdíl je přesně 3mm.

hodnocení

3x
Rozdíl je, jak už tu psali, 3 mm v tom, jak moc disk bude "utopený" v podběhu. Ovšem co nechápu je, pokud vyhovuje ET39 i 42, proč zároveň nevyhovují i 40 a 41? Logicky to nedává smysl.
Já mám třeba v TP u Fabie takové rozměry disků, že co jsem se díval, nemůžu tam legálně dát žádná ORIGINÁLNÍ litá kola. Vždy se liší o trošku ET.

hodnocení

0x

Rozdíl je minimální - na STK vám díky jinému ET dají 30 dní místo dvou let - a bez nápravy "nevyhovuje". To je ten minimální rozdíl. - Pokud tedy chápu, že chcete dát jiné ET než je v TP.

doplněno 11.11.22 16:21:

A pokud jsou tam obě varianty v tom TP, je to jedno.

Jinak se vám může stát, že bude pneumatika drhnout o podběhy, případně kolo vůbec nenasadíte, protože se ráfek nevejde například přes brzdový třmen.---

ET nemá nic společnéh s tím zda půjde skrze třmennebo ne -to je hloubka zálisu! ne průměr disku!

@diesel: Ale má! Při velkém ET se může stát, že třmen se nevejde do disku - opře se o "paprsky" disku. Takže @jmlc má pravdu!

tak pokud by se nevěšel disk s velkým ET skrze třmen na Puga nebo Cíťu pak už snad ani na žádné auto s výjímkou bubnových brzd.

Diesel..S tím třmenem a ET mají ostatní pravdu..Asi sis všiml, že disk je uvnitř trochu do kónusu a čím blíž bude střed disku k brzdiči,tak je pravděpodobnost, že to bude dřít nebo kolo nepůjde vůbec otočit..Setkal jsem se s tím víckrát..Naposledy u Renaultu,kde jsem musel asi o milimetr líznout pilníkem zadní brzdiče,aby kola nedřely.. naštěstí byly z hliníku (brzdiče),tak to bylo za pár minut;). Ano,pro štouraly..je to zásah do konstrukce a navíc do brzd..Doma to raději nezkoušejte! *smich* Auto jsem pochopitelně používal pak už jen na soukromém pozemku;)

ooka
hodnocení

0x
Pochybuju že budou na STK číst eT disku, kdyžtak bych jim to hodně znesnadnil :))
Mě teda minulý týden jeden buzeroval, že to asi nejsou originální plechový ráfky…
jm
Jen když jsem disk přetřel alkytonem neřekl nic... Vrstva barvy neukázala přesně číslo. Ale to je špatně... Když není v TP, tika tu bomba průšvihu

A jaká bomba?Vyvsvětlit! Jedině jako "bomba pokuta od PCR nebo neudělání TK, jinak pokud díky jinému zálisu kolo-pneu nedře o blatník, tlumič ani při propružení ani max.rejdu tak se nic neděje!

dan*
hodnocení

Ahojte, nechci nic nelegálního jen obout zimní i letní gumy na disky. Je to dovoz SRN Citroën Jumpy. Takže nevím jestli všechny např. 39 nebo všechny 42.Jistota bude asi všechny stejné.

"Nevím jestli jeden nebo všechny"!? Buďto 39 nebo 42 dle zákona nic jiného i když budou pasovat všechny v daném rozpětí!

Prostě disk s označením 4-5 x108mm ; 7"x16" e39 nebo totéž ale s e42. .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]