Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní nehoda

Od: michaela* odpovědí: 9 změna:
Dobré ráno, dne 4.11.2022 jsem byla účastníkem DN. Dodavatel nezajistil železnou bránu a poškodila mi auto asi za 30 000,-Kč. Dosud se neozval likvidátor. Potřebuji pomoci.
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Základní otázka - nahlásil to někdo na pojišťovnu? Oni totiž sami asi těžko budou vědět, že mají někam poslat likvidátora, jestli jste to přímo konkrétní pojišťovně VY nenahlásila jako poškozená s žádostí o plnění.

Pojištění odpovědnosti má určitá úskalí - pokud pojišťovna akceptuje zavinění a přizná vám plnění, bude to jedině na základě faktury za opravu. V těchto případech neexistují plnění "rozpočtem".

hodnocení

5x

No a potřebujete pomoci s čím? Máme zavolat likvidátora vaší nebo škoditele pojišťovny, nebo jak?

Kařdá pojišťovna má telefon, e-mail, datovou schránku, osobní pobočku. Máme to udělat za vás?

Zavolám, až mi pošlete fotku. Děkuji za nabídku.

Teď vážně. Pokud máme pomoct, musíte to napsat podrobněji.

kimbert*
hodnocení

5x

Připravte si zelenou kartu a zavolejte na https://www.1224.cz/ tam Vám poradí co a jak.Jinak bych to řešil přímo v té firmě (majitelem brány) je určitě pojištěn,ten by to měl nahlásit svojí pojištovně,doufám že jste si vše nafotila. .

olyn

Jak s pripadem souvisi POVinne ruceni? Zelena karta?

hodnocení

4x

Dobré ráno, či dopoledne i Vám.

Nejdříve dojděte za dodavatelem (čeho) a s ním se domluvte o náhradě škody, kterou Vám způsobil. Pochopil jsem dobře, že škoda na Vašem vozidle vznikla železnou bránou? Zde Vám pomůže Vaše havarijní pojištění, nebo pojistka viníka.

Z tak krátkého a nejasného popisu nejde radit přesný postup. Popiště více průběh nehodového děje. Kdo určil, že vina je na straně brány?

Opravdu jde o dopravní nehodu?

"Dopravní nehoda je událost v provozu na pozemních komunikacích, například havárie nebo srážka, která se stala nebo byla započata na pozemní komunikaci a při níž dojde k usmrcení nebo zranění osoby nebo ke škodě na majetku v přímé souvislosti s provozem vozidla v pohybu. "

Tak tak - pokud je "dopravní nehoda" - pak z popisu tuto zavinila tazatelka svým provozem (snad jedině pokud na ni nespadla brána z nákladního auta, který by ji převážel :D "

paveldvorak

přesně tak, v rámci DN poškodila posuvnou bránu s inteligentním pohonem, která stojí víc neý jeji vylítané auto..

top-pojisteni.cz/...

hodnocení

0x

Není mně úplně jasné, jak poškození vozidla nastalo. Železná brána byla přepravována jiným vozidlem nebo se někde usazená na pantech samovolně začala pohybovat působením větru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]