Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diagnostika OBD II

Od: luveja® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu.Mám celkem ještě zachovalou Octavii z roku 1998 a chci si pořídit jednoduchý diagnostický bluethoot adaptér OBD II, který se prodává cca do 500 KČ,jde propojit s PC,tabletem,mobilem a je schopný načíst základní data a chybová hlášení.U všech adaptérů se však dozvídám, že fungují pro americké vozy od roku výroby 1996 a evropské 2000.Existuje něco,co by fungovalo právě pro můj rok výroby 1998.Děkuji
Diagnostika OBD II

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

omg
hodnocení

1x

Pouze VAG diagnostika. VAGCom.

hodnocení

0x

Je to jen odhad. Pokud máš OBDII zásuvku, tak fungovat bude. Na Golfu z 98 mi šlapal. A když ne, tak ho vrátíš nebo vyhodíš. V ČR se dá koupit od 150 Kč.

omg

Tu zasuvku ma uz Felicie.

To na tuti nebyl golf na naftu

Benzín 1.4 16V

kare
hodnocení

0x

Fungovat bude, ale velmi omezeně, pokud tedy nechcete jen budíky v telefonu(teplota, otáčky, spotřeba, rychlost...).
"je schopný načíst základní data a chybová hlášení" pořádně nezvládne ani ty zakladní... *smich*

Mnohem lepší je koupit KKL kabel pokud stačí VAG 304 (nebo rovnou HEX kabel -podpora čeké VAG 409.1), tedy na opravdovou diagnostiku, ne,na jak to říct slušně... budíčky *smich*

hodnocení

0x
Na O1 98 se mi kdysi bluetooth adaptér rozfungovat nepovedlo (detaily už si nevzpomenu, ale aplikace adaptér vyděly, auto neviděly.)
Přes kabel mi diagnostika chodí.

hodnocení

Děkuji všem za názory.
Kolega mně zapůjčí OBD2, stáhnu do mobilu aplikaci a uvidím.Pokud nebude fungovat,budu volit VAG COM.

hodnocení

0x

Právě se to pokouším rozchodit, důvod je spadlé komplet budíky, oprava neúspěšná. A protože bych rád znal rychlost, otáčky, teplotu a palivo, objednal jsem tuto kravinu. Do mobilu jsem dal soft Torque lite a narazil na hlášku, že můj android je příliš nový. S desítkou a jedenáctkou to nešlape, o víkendu chci zkusit tablet, kde je android čtyřka.

doplněno 09.11.22 18:46:

car scaner jsem zkusil, nepřipojí se k ECU...:(

hodnocení

Stáhnul jsem si aplikaci Car Scanner ELM OBD2.Doporučují tam přímo OBD2 ELM327(kolega ji má), která by měla schroupnout i novější verze androidu.Já mám 12,tak uvidím.
Taky jsem měl před cca 6 měsíci spadlé budíky. Propájel jsem doporučené součástky kolem stabilizátoru, ale žádný problém přehřátí, popraskání, nebo utržení jsem tam neviděl. Dal jsem to zpět a fungovalo to ale po cca 2 měsících jednou zase krátce spadly, takže vakl je jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]