Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za značku, co znamená?

Od: viky® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Dva bílé čtverečky na silnici. Není to na všech silnicích. Někde je to na křižovatce, jinde je to uprostřed rovné silnice, nikde žádná odbočka. Prosím o informaci, co je to za značku? Děkuji Viky

doplněno 02.11.22 21:17:

Děkuji všem. Viky

Co je to za značku, co znamená?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x
Neznamená to nic.
Je to pouze značka pro letecké mapování a následný snadnější soutisk resp.složení snímků.

hodnocení

9x

To jsou orientační klíčovací body pro topografické letecké snímkování.

Na trávu nebo barák je dát nelze a nesmí je z oblohy nic zakrývat. Proto jsou hned pod širým nebem v přímé viditelnosti na oblohu.

Silnice je ideální na tohle značení nežli někde v terénu stavět pomníky nebo čmárat na střechy a ptát se majitelů.

vtm.zive.cz/...

hodnocení

2x

Jsou, alespoň u nás, přesně půl kilometru od sebe. Tedy v drtivé většině případů.

hodnocení

2x

Zcela nevážně - někde jsem četl, že to lidi považovali za značky sabotérů a záškodníků pro cizí zemi, která nás chce napadnout. Tak to podle tradice zatírali černou barvou...*smich* Napsal jsem to a pak přečetl gumídkův odkaz. Nojo,no...

doplněno 02.11.22 21:20:

Jenyku, on Vám neřekl, že v té pustině je přísně tajná základna pod zemí, o které Vy samozřejmě nemůžete vědět (na rozdíl od něj, který to našel na netu)*smich2*

Taky mě jeden zcela vážně tvrdil, že to jsou cíle pro rakety. Proč to je na silnici v lese, kde široko daleko není vůbec nic, to mě už nedokázal vysvětlit.

A sakra, odtud vítr vane. *smich**smich**smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]