Nejste přihlášen/a.
1) K cemu slouzi ten zavit - chapu spravne ze klika se da prehazovat a menit tak rychlost/sila?
Protože podle fotek je klika jednou na krajní hřídeli a podruhé je na prostřední hřídeli...
Původně jsem si říkal, že místo kliky by tam šel použít aku šroubovák? Ale pak mi došlo podle více fotek, že asi se ta klika přehazuje?
2) Máte někdo tuhle 1200 kg masinku doma, pripadne nejake napady kam ji prisroubovat? Rekneme ze ji chci na jedne strane zachytit za strom a na druhe strane hakem na oko u vozidla
Diky za sdileni...
OK, máš pravdu, je to tam i polsky napsané.
Utahovat by to asi šlo, kdyby se na to dala klobouková matka, tak ořechem akučkou, co myslíte?
A přemýšlím, jak na to chytit druhý hák?
Upevnění
Před započetím práce je potřeba lanový naviják připevnit, přišroubovat k pevnému, stabilnímu a tvrdému povrchu. K jednoduché a rychlé montáži patří rozvinout lano až do chvíle, kdy budou viditelné otvory na šrouby. Připevnění lanového navijáku musí být stabilní během práce a vydržet zátěž, která vznikne při tahání předmětu.
Připevníte držák lana ke konstrukci, třeba podobný držák.
Nebo stranu s hákem upevnit ke stromu a použít kotvu na kouli tažného zařízení...a couváním vyprostit vozidlo...
Zajimavy, akorat ze to je moc profi a stoji to v prumeru vic nez ten navijak (ten stoji 6-7 stovek).
Myslel jsem spis nejakou vidlackou (levnou) metodu.
Nechce se mi totiz navstivit kovossrot pro nejaky plochac tak 3 mm silny a z nej neco spachat plazmovkou (lenost).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.