Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po jake dobe menite brzdove hadicky? Fabia I

Od: tim odpovědí: 7 změna:

Koukaji na predni brzdove hadice na STK? Pry nekde STK dupou na brzdy tak, aby to prasklo? club.autodoc.cz/... A pry menit po 50000 km to jako fakt? :) Jak mu to tam z hadice vsude uchcava to je normalni nebo prasecina?

Mate na odsavani kapaliny nejaky pripravky anebo nalejet novou brzdovku? Nejake doporuceni na brzdovku? Pry se meni po 2 letech?!

Jakej povolovak (ve spreji) pouzivate? Na ty hadice. Nebo staci WD40?

Jednotku mam ABS ESP, tam se to odvzdusnuje pres diagnostiku anebo manualne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

0x
Kontrolují to. Nedupou na to naschvál, aby něco prasklo. Nikdo si nechce zasvinit linku. Brzdovká se dá změřit. WD 40 je úplně na h*vno.
tim
hodnocení

A když je to jenom lehce zpuchřelé, tak za to vyhazujou? A fakt se brzdovka mění po 50tkm?

Tak se nestyď, a nahoť odkaz na nějaký ten uvolňovadlo.

Nevím jak která technická a nebo technik.

Mě napsal vrchní vrstva odřená ( popraskaná ) spodní nepoškozená a dal to do A - lehká závada.

Samozřejmě po technické jsem je vyměnil.

hodnocení

0x
Pokud nejsou viditelně popraskany či jinak poškozený a nezústává li viset brzda nevidim dúvod je měnit
Povolovak na odvzdušnovací šrouby no źadnej kerej by na to fungoval neznam
Pokud to urveš nejlepší je navařit na zbytek matku vytočit dat novej
Vyměna brzdovky: střikačkou z nadobky odsaješ co de a naleješ novou a pak si postupně od nejvzdálenějšího kola vyšlapeš tu starou a zaroven bude i odvzdušněno
Brzdovka žluta označení Dot 4 vyrobce je asi jedno jakej
K tem odvzdušnovskúm mas li vzadu bubny a urveš to je lepší dat rovnou nový celý prasátka ty stary budou bud zarezlí nebo budou propouštět
Dal počítej stim že při výměně múžeš urvat trubku co de k prasatku
Ja ty odvzdušnovaky pokud sou vyrezli a nejdou klíčem povoluju samosvěrnejma kleštěma a davam nový
tim
hodnocení

Tak to asi tyden predem nastrikat nejakym uvolnovacem, ale jakym Kdyz ne wdcko

Skus je oblejt červenou brzdovou kapalinou

ahoj*
hodnocení

0x

Momentálně mám auto z roku 98 a určitě na to nikdo nesáhl a já je letos měnil, protože spíš mi prohnili brzdové trubky dozadu a tak jsem rovnou vyměnil vše. Použil jsem wd40 určitě lepší něco než nic a minimálně vepředu šli hadičky povolit od trubek a vzadu na jedné straně taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]