Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba výfuku

Od: anonymous226 odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli tento typ výfuku má vliv na spotřebu. Předešlí majitel tvrdil, že to díky tomu žere méně, ale já si myslím opak. Nyní je spotřeba 8l/100, vlastním Peugeot 206 1.4i hatchback rok 2006.
Předem děkuji za odpověď
tuningshop.cz/...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

0x
Bejvalej majitel podlehl placebo efektu, když zvyšováním výkonu snížil spotřebu a popřel fyzikální zákony včetně zdravého rozumu..
anonymous226
hodnocení

Pán už je starý a v důchodu, takže mu to za zlé nemám, naštěstí mi dal i ten původní tak ho vyměním a problém bude vyřešen :).
break
Tak musel si to při prodeji obhájit. Tak jako tak je to k ničemu.

Píšou "Veškeré parametry výfuků splňují vlastnosti originálních výfuků", takže žádný rozdíl nebo horší Ulter Sport turbo extra fáástfjůrious tuzer

break
To až místní felas můžou posoudit , jaký mega vlastnosti to má...
Ale za mě spotřeba 8 je u tak malýho auta dost

Třeba je někde děravej...

krtek6

gumidek: hele jako...bacha na Ulter Sport...*smich* to je jeden z mála "tuning" výfuků co má atest! *frajer*

Když už a měl bych hlavu na špalku a musel bych si vybrat blbost, tak bych zvolil s Atestem Soietu

hodnocení

0x

Spotřeba je hlavně daná mimo jiné režimem provozu.a i řidičem! Nedá se říct jednoznačně hodnota. Rozdíl je když jedeš třeba 100km v kuse a nebo pojiždíš jenom šontačky okolo komína. V tom je rozdíl závratný.

hodnocení

0x
Za mě sou to vyhozený peníze
Co se tyče spotřeby tak nebude o tolik ani větší ani menší aby byl dúvod to řešit
Je tam akorát jinej zvukovej a estetickej efekt což by mohlo zaujmout firmu Pomáhat a Chranit
Osobně si myslim že ta tvá zvednutá spotřeba ma zakopanýho psa někde jinde třeba mrtví lambdy stoletej vzduchovej filtr vadný čidlo teploty nebo těžká pravá noha
I když 8 na 100 neni žádná tragédie zvlašt jezdí li se kratký trasy
anonymous226
hodnocení

Je dost možný, že se jedna o jinou závadu, každopádně ptal jsem se v autoservisu a automechanik tvrdil, že u tak starého auta je to normální ještě ke všemu, když jezdím jenom ve městě
Já bych tu spotřebu neřešil a pokud to jede taha necuká nepřehřívá se tak v klidu jezdil

hodnocení

0x

jaké trasy jezdíte a jakým stylem? Syn se 106 do práce a zpět kolem 6l já totéž,ale taky ale 7-8l. On k v kuse 25kmjá jen max3km!

anonymous226
hodnocení

Především po městě

A v jakém režimu? nastarujte, cca 3-4km a chcípete? a odpo z práce totéž? Pak se nedivte, to může udělat pěkný rozdíl.Na Xantii 1,8i 16V činil rozdíl v městských jízdách skoro 3 litry.-jedno max 4km ráno a 4km odpo, druhé sice také město ane start ráno a téměř celý den jízdy se žáky v AŠ= celý den na provozní teplotu! Viz předchozí-106-odpoledne 25 km v noci dtto, já ráno max 4km a odpo totéž se studeným motorem! Pokud byste jezdil dlouhé-delší trasy s motorem na provozní teploty, pak by spotřeba klesla. Skoro jistě Vám to spotřebu nedělá výfuk !

asd1
hodnocení

0x

Spotřeba 8 - záleží kde, jen couračky po městě = normál, okresky = hrozně moc. Pokud je nad normál tak jdi po lambda sondách, čidlu teploty, váze vzduchu a dalších věcech které mají přímý vliv na bohatost směsi. Pak po brzdách jestli nebrzdí furt (vyjedeš na kopec, dojedeš bez brzdění a kotouče jsou víc než lehce vlažný = neodbrzdí jak má)

Vejfuk jen designová okrasa, spotřebu těžko snižuje spíš zvyšuje - originál výfuk je odladěný s motorem, pokud se dá jinak naladěný výfuk bez dalších úprav na autě (jiné svody atd.) tak je výsledek horší.

anonymous226
hodnocení

Po městě, ta spotřeba nejspíše sedí asi, nejsem odborník v autech

hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]