Zdravím, jaký přípravek používáte na ochranu těsnění dveří proti přimrznutí? Co jsem četl, tak se silikonem je problém, pokud bych chtěl v budoucnu místo v okolí přelakovat. Jiné přípravky zase trochu lepí a nachytá se tak na těsnění bordel, popř. člověk se o to pak může nechtěně umazat. Taky je zvláštní, že například u Octavie mi dveře přimrznou prakticky vždy, ale u o 2 roky mladším Mercedesu (2014) jsem se s tím zatím nesetkal. A nečekám, že by automobilky používaly nějak rozdílné směsi na těsnění..
Zkuste obyčejnou indulonu..Ale ten silikon je nejlepší..Snad nepočítáte s nějakou bouračkou a lakováním? Při lakování si to lakýrník odmastí.. mají na to přípravky..to se nebojte.. vadí spíš silikon který tuhne..ten v tubě na tmelení a lepení atd.. Nějaký silikon na impregnaci těsnění se odstraní raz dva
Na předchozích autech jsem vždy na zimu máznul těsnění jelením lojem. dokonce ani na 105 n´tesnění nepřimrzlo,ale zamrzl VŽDY zámek, naštěstí to byla jej jedna zima.Na jednom silikonovým olejem-na papírovou utěrku a tím jsem pak potřel výhradně jen těsnění-stačilo to!
Posledních pár let mám dobrou zkušenost s pastou proti přimrzání W5 z Lidlu.Je to malá tuba s aplikační houbičkou a stačí před zimou aplikovat a je pokoj celou zimu. Tu malou tubu mám již několik let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.