Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ochránit těsnění dveří proti přimrzání?

Od: previt® odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
jaký přípravek používáte na ochranu těsnění dveří proti přimrznutí?
Co jsem četl, tak se silikonem je problém, pokud bych chtěl v budoucnu místo v okolí přelakovat. Jiné přípravky zase trochu lepí a nachytá se tak na těsnění bordel, popř. člověk se o to pak může nechtěně umazat.
Taky je zvláštní, že například u Octavie mi dveře přimrznou prakticky vždy, ale u o 2 roky mladším Mercedesu (2014) jsem se s tím zatím nesetkal. A nečekám, že by automobilky používaly nějak rozdílné směsi na těsnění..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Natřít těsnění glycerinem.

hodnocení

Díky za tip! Glycerin po natření na těsnění nelepí?

makk

Nelepí, navíc prospívá gumě.

mil®
hodnocení

2x

Používám hodně let silikon s houbičkou na gumová těsnění u aut a nikdy jsem neměl problém.

hodnocení

1x
Zkuste obyčejnou indulonu..Ale ten silikon je nejlepší..Snad nepočítáte s nějakou bouračkou a lakováním? Při lakování si to lakýrník odmastí.. mají na to přípravky..to se nebojte.. vadí spíš silikon který tuhne..ten v tubě na tmelení a lepení atd.. Nějaký silikon na impregnaci těsnění se odstraní raz dva

hodnocení

0x

Mercedes a třeba i Audi používá více těsnících profilů dveří.

Pokud tam nepustí vodu, tak nemá co přimrzat.

U takové Š120 voda zatekla až na hlavní gumu a slušně přimrzla.

hodnocení

0x

Na předchozích autech jsem vždy na zimu máznul těsnění jelením lojem. dokonce ani na 105 n´tesnění nepřimrzlo,ale zamrzl VŽDY zámek, naštěstí to byla jej jedna zima.Na jednom silikonovým olejem-na papírovou utěrku a tím jsem pak potřel výhradně jen těsnění-stačilo to!

hodnocení

0x

Posledních pár let mám dobrou zkušenost s pastou proti přimrzání W5 z Lidlu.Je to malá tuba s aplikační houbičkou a stačí před zimou aplikovat a je pokoj celou zimu. Tu malou tubu mám již několik let :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]