Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: 555* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci přepsat auto k čemuž potřebuji velký a malý techničák. Auta má již nový majitel, nemá ode mě ještě velký ani malý techničák, Chci se zeptat jestli autem může jezdit s kupní smlouvou, kopií velkého i malého techničáku a zelenou kartou? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

nemůže, potřebuje platný registrační doklad

cyril*
hodnocení

0x

Je-li auto pojízdné a nový majitel umí řídit, tak to mu na ježdění stačí, k tomu nemusí mít techničák,kartu ani řidičák. Pokud se však ptáte vážně, tak bez dokladů nemá na veřejné komunikaci co pohledávat (ani parkovat)! Jestli neznáte jako řidič zákony, tak je připomenu, že mezi předepsané doklady patří: osvědčení o registraci vozidla, platné emise a tech.kontrola a platný doklad o pojištění.

jarda3*

S tim parkovanim to snad nemyslite vazne ;) Tam je potencialni problem asi jen s tim pojistenim. Jinak je to ale asi stejny problem, jako kdyz OTP zapomene doma nebo ztrati, proste platny doklad existuje, jen je nekde jinde. Takze zas tak velky prusvih IMHO nehrozi (no naposled mi kontrolovali doklady asi pred 3mi lety, klidne bych do toho sel.)

A co doklad totožnosti a řidičský průkaz ale též potvrzení o lékařské prohlídce (pro starší řidiče)?

cyril*

Mám za to, že řeč je o dokladech k vozidlu a ne o všech, to by jich tam chybělo mnohem víc než to co uvádíme oba dohromady.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

když existuje ale je někde jinde, kontrolovaný není schopen při silniční kontrole naplnit literu zákona a předložit to co mu zákon ukládá...a v zákonu se nepíše, že když požadovaný doklad není předložen z důvodu, že je někde jinde, nejedená se o přestupek...Pak je to na posouzení policisty, zda to "někde jinde" spolne nebo ne...Před jízdou si řidič má vše řádně zkontrolovat, jinak riskuje...

nespokojenyurednik

to bylo pro Jardu:-P

jarda3*

Tak nakonec co je v zivote bez rizika ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]