Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde má BMW X5 baterii?

Od: doutnak® odpovědí: 16 změna:
Ahoj..Soused potřebuje nahodit BMW X5 3litr diesel,rok nevím,ale první řada.Ještě nejsem u jeho auta a baterie je prý někde v kufru vpravo.. Má to někde nějaké vývody pro startování přes kabely? Díky za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pochopitelně. Nikdy se to nestartuje na baterkách.

V motorovém prostoru je + bod vždy s červenou krytkou.

Mínus je vždy kostra motoru nebo kastle. Zvedací oka nebo výztuhy bez laku.

30.10.22 20:17
Kde má BMW X5 baterii?
hodnocení

Díky.. Já se chtěl jen ujistit.. Vím, že tyhle body existujou,ale abych byl připravenej.. Já vždy nahazoval jen starý pekáče a vždy přes baterku..Tam ani takovýhle body snad nebyly.. Každý auto to přece nemá..

I starý pekáče to mají v návodech.

U Felicie a Favorita se používá mínus zvedací oko motoru. Plus je přímo na baterce.

Je to k vůli tomu, aby mimo jiné proud ke startéru razil kratší cestu přes nejméně míst s přechodvoými odpory (aby nešel u Favorita přes kostřící licnu (šálu) mezi nápravnicí a převodovkou. Zbytečně by se tam napětí ztrácí na přechodových odporech spojů a mění se v teplo.

návod favorit

Kde má BMW X5 baterii? #2

Ty připojovací body mají snad všechny pekáče s baterkou v interiéru.

Namátko Fiat Ducato, Jumper, Boxer.

Ale už jsem viděl i dělňase, co to neví a kuchali podlahu :-D

Taky se u pekáčů ála Favorit používají i třeba šrouby hlavy motoru nebo štefty co smontovávají převodovku s blokem. Jsou bez laku a vodivé.

break
Jako kostru můžeš použít v podstatě cokoliv na motoru nebo převodce. Kolikrát je kabl krátkej

"v podstatě"... hlavně nesmí použít hliníkové trubky klimatizace. Při startování tečou velké proudy a někde může trubka nebo její držáček prohořet. Taky není dobré použít zámek jako kostru.

Musí použít jen nosné a konstrukční díly, blok, převodovku, nápravu.

break
No, tak to jsem samozřejmě nemyslel...

U tebe vím, ale aby to nečetla nějaká blondýna co má za dárek X5ku a je ráda, že zaparkuje :)

break
Nebaví mě moc rozepisovat a popisovat motor od motoru.
A dnes jsem si hrál na autoelektrikáře, tak jsem z toho v depresi. *smich*
hodnocení

Gumidku..o kostře to samozřejmě VÍM..takovej blb zase nejsem..Myslel jsem, že plus jsem bral vždycky z baterky.U všech pekáčů jsem měl baterku pod kapotou..teda kromě Š1203 *smich* ta byla "nadčasová" už tenkrát;)

30.10.22 22:13

:-D;)

30.10.22 20:27
hodnocení

0x

návod

Kde má BMW X5 baterii? #3
hodnocení

Dopadlo to dobře;) Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]