Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unikající pneumatika

Od: miroslav* odpovědí: 24 změna:
Dobrý den, minulý týden jsem dával na převážení a výměnu ventilků zimní kola. Pneumatiky mám asi 4 rok a ještě mají cca 6mm tak je chci nechat ještě jednu sezónu jelikož moc nenajezdím. Problém je v tom, že jsem je dnes chtěl přehodit, ale jedno kolo bylo úplně měkké. Nafoukal jsem ho a zkoumal kde uniká. A zjistil jsem, že uniká mezi pneumatikou a ráfkem, ale ne po celém obvodu a pouze jedno kolo. Můj dotaz tedy zní: jde to nějak zalepit nebo utěsnit? Nechci ještě kupovat novou sadu penumatik a rád bych to zachránil, navíc přes zimu moc nejezdím. Děkuji za odpovědi

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zajet do pneuservisu, demontovat plášť, prohlédnout hrany pláště a disku, vyřešit problém a namontovat zpět.

hodnocení

6x

Na pečivo je pekař.

Na oblek krejčí.

Co je na gumy?

že by zajet do pneuservisu?, mevím třeba by s tím šel tazatel do masny, nebo že by do zelovocu?!*smich*Když se ptá na takovou banalitu a a ni neví kde s tím před tím byl tak je to na pováženou zda by neměl raději idevzdat ŘP!

To tazatel .Ano nic tomu není jen to chce zajet a starat se o to zde Vám to neopravíme! Jinak je to banalita!Pneu skoro jistě NIC není!

gumid

Co je na gumy?

Gumidek ne :-D

hodnocení

5x
Při montáži škrábli disk, nebo plášť, nebo je tam nečistota. Označte místo úniku na plášti i disku, ať vědí, kde hledat a béžte s tím do pneuservisu, kde plášť sundají a budou hledat problém.

hodnocení

2x
Kdysi co mi unikalo dál jsem duši a byl klid

riva
hodnocení

0x

Jestli je to plecháč, tak odtlačit patku, očistit ráfek, zkontrolovat, vymontovat ventilek, rychle pustit tlak z kompresoru aby se patka natáhla na ráfek, namontovat ventilek, nafouknout, zkontrolovat těsnost.

break
Stejně to pak bude muset nechat vyvážit...

To tedy nevím, jak by to tím oškrabáním ráfku mohl to kolo rozvážit.*zed*

break
Stačí pootočit odraženou pneu
Tak snad pán nežije v divočině nebo na poušti.. Prostě to naložit a odvézt do pneuservisu,kde to zujou a očistí dohladka ráfek kolem dokola v místě,kde guma dosedá a má těsnit.. Já mám vyzkoušený opravný sprej na gumy a nikdy už to potom neucházelo..A nejlevnější řešení je vytočit ventilek a stříkačkou tam vpravit škrob nebo tužidlo na prádlo s mlékem..Tahle směs dokonale utěsní malé netěsnosti a neuchází to.Guma se tím nijak nepoškodí.. Dělal jsem to na motorkách i autech..Ale musíte hned vyjet,aby se to v té gumě krásně rozlilo..Funguje to;)

Doutnáku do pneu auta a moto (pokud budeme počítát pionýra jako moto) jsem to nezkoušel ale na jízdním kole ověřeno, jen mléko. Stříknout do duše inj.stříkačku dvacítkou mléko a oproti třeba jen týdnu pak vydržela rok bez dofukování. Ale jen mléko samotné.

Ono to funguje i na bezdušáky?

Diesel..funguje! Měl jsem celkem ojeté gumy, které ucházely a nevyplatilo by se to zouvat a čistit disky..Dal jsem tam škrob -tužidlo na prádlo s mlékem a už to drželo.. Mlíko by asi stačilo taky,ale s tím škrobem je to hustší a utěsní to tím pádem větší netěsnosti..Píchlou gumu asi nee..ale na to se mi osvědčil mockrát ten sprej s hadičkou..

Jako napíchlou ne ale na tzv řídkou duši ano.jen jsem netušil že by to fachčilo i na bezdušák!Dík za vysvětlení*palec*

Bezdušák těsní jen tou patkou gumy, takže ráfek v tom místě musí být hladkej.. Buď rez nebo oxidace tam udělá cestičky a tamtudy to utíká..

Jo to vím, a jednou jsem skrze toto musel návštěvu v pneuservisu opakovat.nevím jestli někde čistí dosedací plochy automaticky-asi ne je s tím pak víc práce.za stejný peníz.

Mám s tím problémy často.. starám se o auta celé rodiny a několik svých..Jen někde to čistí automaticky a jinde na to dlabou ikdyž je o to výslovně prosíte..Pak to uchází a mají další kšeft, když tam musíte znovu.. Doporučí vám nové disky anebo ať si to dáte opískovat a nalakovat.. takže platíte celou práci znovu.. Už jsem začal vozit kola v kufru a nechávám si je jen zout a doma si to obrousím a nalakuju ráfky a teprve potom jedu znovu na nazutí s vyvážením.. Pakárna,ale lepší než to mít druhý den po přezouvání měkké či prázdné.. Někdy použiju právě ten sprej..A na starší gumy to mlíko se škrobem..

nik*
hodnocení

0x
Něčím se ty patky mažou, aby to neucházelo
To se maže kvůli montáži, aby to klouzalo a neodírala se guma. Těsní tam přímo guma na kov.

Jo na to mi bylo sděleno, že to není skrze únik,ale je to "mazadlo" asi jako "sexipasta" (montážní mazivo) nebo mazlák co používají vodáci na trubyky HT,KG...Na odpadní trubky.

Ale existuje i lepidlo na ráfek právě pro tyto problémy když patka netěsní tak to zalepí ty malé nerovnosti ale používá se jen při špatném ráfku.

Někde to mažou,aby to klouzalo...A někde na to se*ou a vyštípnou tím pádem kus gumy z patky a pak to uchází! Mazat se to má každopádně..A na utěsnění patky je naopak černé mazání.. kaučuk nebo lepidlo přímo určené na zalepení drobných nerovností disků.. buď cestičky koroze nebo oxidace na ALU.Jsou ale lemplové a disky prostě neočistí mechanicky a ani to kolikrát nenamažou onou černou hmotou...pak to prostě uniká.Už jsem tu o tom několikrát psal..Objel jsem spoustu pneuservisů napříč městem a lemplové se bohužel najdou všude

Já to mažu rozpuštěným mýdlem sJelenem, mnoho roků bez problémů, na autech celé rodiny.

break
Ta černá pasta utěsní jen drobnosti , ale spíš ne. Na autě mi ucházela dvě kola. Tak mi to v pneuservisu tím napatlali. Jen odrazili a nakydali to tam. Výsledek totálně nevyvážený kola, vše oslepený tou sračkou a ucházela všechna kola. Jedno bylo do dvou dnů prázdný...
Zabít! zabít! Zabít!
Dosedací plocha musí být čistá...
Jinak to mejdlo je jen na naklouznuti pneu. Těsnící ani lepící účinek to nemá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]