Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební materiál blokuje vjezd do garáže

Od: verenika odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
jsem majitelem jedné z garáží v garážové výstavbě. Nejsem si teď jistá zda pozemek na kterém garáž stojí náleží ke garáži. O co mi ale jde. Začátkem září vedle mé garáže dělala firma, kterou pronajala obec jímku. Hromady hlíny z výkopu umísťáa však před vjezd do garáže. Zničila terén před ní, včetně přijezdových pásů a vyjeli zde koleje. Nasledkem toho je jedna teren o poznani nize a znacne komplikuje vjezd do garaza a pres hromady hliny se do garaze nedostanu vubec. Jsem rada, ze slespon mohu otevrit vrata. Dala jsem obci nejaky cas na odklizeni a nic, nikdo se mi neozval ani s omluvou kvuli poniceny prijezdovych pasnu ci domluve jak to udelat. Od zacatku rijan urguji obec jak ustne tak pisemne kvuli odklizeni a stale nic. Mam sto chuti si objednat firmu a naklady pak pozadobat po obci. Je toto vubec mozne, da se nejak postupovat, aby doslo k naprave a existuje k tomu nejaky pravni predpis. Mohu objednat firmu a pozadovat po obci naklady vcetne “skody”, ktera mi vznikla tim, ze se do garaze v podstate nedostanu a nemohu ji uzivat. A jak tuto skodu pripadne vycislit?
Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
V první řadě si zabezpečte fotodokumentaci z více stran, celkový pohled, detaily, hloubku kolejí, výšku hromad, výškový rozdíl dokumentuje přiložením metru.
Komunikaci s obcí provádějte písemně, s datumem, razítkem obecní podatelny, k osobnímu jednání přizývejte svědka...

hodnocení

2x

Musíte prokazatelně vyzvat obec, popsat situaci a dát určitý termín na uvedení do původního stavu.

Tak, jak plánujete postup, to Vám neprojde.

krtek6
hodnocení

0x

Obec musí na každou výzvu reagovat do 30dní...náklady vyčíslí nějaká firma nabídkou...

hodnocení

0x

To vypadá na šikanu od obce. To je vždycky těžké řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]