Dobrý den, jsem majitelem jedné z garáží v garážové výstavbě. Nejsem si teď jistá zda pozemek na kterém garáž stojí náleží ke garáži. O co mi ale jde. Začátkem září vedle mé garáže dělala firma, kterou pronajala obec jímku. Hromady hlíny z výkopu umísťáa však před vjezd do garáže. Zničila terén před ní, včetně přijezdových pásů a vyjeli zde koleje. Nasledkem toho je jedna teren o poznani nize a znacne komplikuje vjezd do garaza a pres hromady hliny se do garaze nedostanu vubec. Jsem rada, ze slespon mohu otevrit vrata. Dala jsem obci nejaky cas na odklizeni a nic, nikdo se mi neozval ani s omluvou kvuli poniceny prijezdovych pasnu ci domluve jak to udelat. Od zacatku rijan urguji obec jak ustne tak pisemne kvuli odklizeni a stale nic. Mam sto chuti si objednat firmu a naklady pak pozadobat po obci. Je toto vubec mozne, da se nejak postupovat, aby doslo k naprave a existuje k tomu nejaky pravni predpis. Mohu objednat firmu a pozadovat po obci naklady vcetne “skody”, ktera mi vznikla tim, ze se do garaze v podstate nedostanu a nemohu ji uzivat. A jak tuto skodu pripadne vycislit? Dekuji.
V první řadě si zabezpečte fotodokumentaci z více stran, celkový pohled, detaily, hloubku kolejí, výšku hromad, výškový rozdíl dokumentuje přiložením metru. Komunikaci s obcí provádějte písemně, s datumem, razítkem obecní podatelny, k osobnímu jednání přizývejte svědka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.