Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, potřeboval bych změřit autobaterii kolik voltů má. Ovšem nevím přesně který údaj mám navolit na tomto voltmetru.
Poradíte mi prosím?
Předem díky.
Václav
Vím, že ho má babička někde doma, návod k němu určitě nemáme, jelikož už ho vlastní určitě přes 12 let. Ne nemám žádné základy ani elektrotechniky, nemám ani VŠ elektrotechnického směru, člověk snad nemusí rozumět všemu že? Požádal jsem o radu a Vy jste mi odpověděl díky.
...pokud máte s Vaší autobaterii problém tak ta se měří speciálním zátěžovým Voltmetrem-nejméně 8 hodin po jiízdě či ukončeném nabíjení ktery Vám ukáže v jakém stavu je Vaše autobaterie a tímto voltmetrem se toho moc nedovíte...no a pokud chcete ji změřit za jiným ůčelem tak to asi s 12 let starým měřákem moc nepůjde protože uvnitř by měla být baterie která po 12 letech dobrá nebude...jinak ten přepínač dáte doleva a na displeji pokud ta baterie bude funkční by se měly objevit tři nuly-vlevo je to V se symbolem stejnoměrného napětí- a až na tu dvacítku/rozsah voltů/ který by měl na tu autobaterii stačit/kablíky zacvaknout na doraz-jeden do COM a druhý kde je to V/volty/ to by mělo nad tím COM a měříte...pozor nepoplést protože kdybyste to dal do toho třetího tak by jste si to dal do zkratu a mohl ten měřák spálit...
Chci zjistit stav autobaterie, dobíjel jsem baterii, jelikož auto stálo dlouho bez jízdy, tak jsem se chtěl informovat jak na tom asi cca baterie bude, 8 hodin po jízdě není problém, ten zátěžový Voltmetr nemám. Takže je to zbytečné?
Jinak díky za odpověď.
Rady jste dostal jak měřit. Pokud naměříte 11 a něco,lze zkusit nabít.Pokud cca 8 a méně vyměnit baterku.Nebo zkusit nabít. ale nejspíš bude KO.
Ona je nabitá do plna, byla na nabíječce 10 hodin, přesně podle doporučení, auto poté nastartovalo, ujeto 50 Km vše v pohodě, chci jen zjistit, jak na tom cca bude. Díky a hezký večer.
přesně... s výdrží u baterie do auta je to jak s lidmi ..odejde většinou když s tím moc nepočítáte a kdy se to moc nehodí... a nikdo do ní nevidí a neřekne Vám jestli vydrží a kdy odejde...akorát pokud máte baterii starší -pár let- tak pomalu počítat s tím že může kdykoliv odejít...i když je pravdou že mi baterie v Ladě 1200 vydržela ta první- originál přes 8 let...takže to může být u každého jinak...pěkný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.