Ahoj, mám Passat 2.0 TDI 103 kW, rok 2011, už delší dobu se mi stávalo že při zaparkování mi blikla kontrolka žhavení a kontrolka motoru - porucha motoru servis. Když jelo tak úplně v pohodě vždy to udělalo až při zaparkovaní, ráno zase normálně nastartovalo bez kontrolek. Už mě to začalo trochu štvát tak jsem to začal řešit. Diagnostika mi ukázala chybu P2563. Našel jsem že by to mohl dělat map senzor že bude zanesený, tak jsem se pustil do výměny, jak jsem rozebral egr a klapku abych se k němu dostal a zjistil jsem že egr je pokrytý vodní emulzí (viz. foto) chladicí kapalina se nikde neztrácí, olejové víčko taky není pokryté vodní emulzí, tak čím to může být? Při čem jsem zjistil že senzor je ovšem čistý, tak jak pokračovat dále? Děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.