Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiesta zablokována zadni bubnová brzda

Od: fiesta odpovědí: 5 změna:
Co dělat? Dlouho to stalo a asi čelisti prirezly? Kolo se netoci
Jak to efektivně rychle vyřešit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

sundat kolo povolit nebo odpojit lanovody ruční brzdy pak kladivo a pobouchávat dokola po obvodu bubnu az to povolí

nebo ten buben odjistit a pokusit se ho rovnou sundat

nebo nahodit motor a popojet dopředu dozadu tak dlouho až povolí

fiesta
hodnocení

Tak to bohužel jsem dělal, a mám tady rejhy na rok i ve štěrku a ani ránu
Tak jsem to sundal a bum kladivem 2x a už je to uvolněny… teda mezitím jsem tam střík WDčko :)

S tím WD trochu pozor - nějakou dobu to bude "mazat" - protože ten sprej je mazadlo a do paken se moc nedává..

asd1

WD na brzdy je kokotina. Takže buben odmastit (pokud je zrezlej že je hyn tak novej) a nový pakny.

Správně viz Dabel pobouchat atd.

hodnocení

4x

pokud je jen přirezlé, stačí to zkusit rozhýbat - jednička - zpátečka...

ale jestli tam je problém mechanický-rozpadlé, blokované... - demontáž je prostě ta nejlepší verze...

Nemáte třeba v povinném ručení asistenci zdarma? To by mohla přijet a zprovoznit na místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]