Prosím o radu.U Octavie I již delší dobu pozoruji u naplno zapnutého ventilátoru,že mně vylétávají kousky jakéhosi molitanu.Nyní jsem vypozoroval,že pokud zapnu ofuk na čelní sklo a nebo nohy, zároveň to v menší intenzitě fouká i do kabiny, což nikdy předtím nedělalo.Může toto způsobovat onen vylétávající molitan, který tam někde uvnitř funguje jako těsnění mezi různými směry ofuků?Děkuji
Přímo s O I zkušenosti nemám, ale pokud nepomůže alespoň částečně výměna kabinového filtru, pak obecně bude pravděpodobně nutné vyndat celé topení, rozebrat ho a opravit klapku rozvodu vzduchu. U takhle starého vozu bych se na to vykašlal a smířil se s tím.
jo,jo, tohle mistři ve VW nevymysleli,nebo nepočítali s tím že ty auta budou sloužit víc jak 2O let.Je to s klapek které přepínají okruhy v topení(foto).Takže celá palubka dolů ,topení ven,rozebrat ,vyčistit, opravit a znovu zpět.A jestli chcete auto používat ještě nějakou dobu tak bych vyměnil i radiátor topení.Jo a jestli to necháte tak, tak vám to nebude naplno topit a opačně-v létě půjde i teplo... prostě se ten vzduch bude pořád mísit
Děkuji za odpověď.Pokud bych to chtěl dát dopořádku,způsobuje toto ventilátor, který se nachází po demontáži příruční schránky u spolujezdce?Nebo je závada někde jinde a musí se demontovat palubní deska? Děkuji
ventilátor to učitě nedělá..tam žádný molitan není...já mám Seata 2 rok výroby 2000 a tam taky stejný problém...při zapnutí topení/klimy se v otvorech ventilace/vývodech u řidiče nebo ve středu palubky objevili takové malé kousky starého šedého molitanu...tak jsem vzal pinzetu a přes ty mřížky jsem to vytáhl ven...asi by to šlo/ty průduchy/ rozdělat ale nechtěl jsem si s tím nějak moc hrát...teď se to už neobjevilo...určitě je to nějaké těsnění nějaké klapy a že jich tam bude...rozdělávat to určitě nebudu...stačí mi vzpomínka na to jak jsem si měnil děravý výměník topení u byvalého Golfa2 -co vše se muselo rozdělat a odmontovat-,,,takže pokud si to nebudete dělat sám a půjdete do toho tak to bude hodně práce a bude to určitě i hodně stát...
No,tak to nejsem příliš potěšen.Auto je také z 98 roku,motorově dobré, nově dělané řízení,veškeré uložení, téměř žádná koroze, takže se ho zbavovat ještě nechci.Akorát mně děsí dávat dolu palubovku,na to si určitě netroufnu.Tudiž přesvědčit svého mistra mechanika zda-li se mu bude do toho chtít jít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.