Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia III rs 2.0 tsi 162 kw , katalyzátor

Od: luke93 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, měl jsem ted před pár dny servis. Počítal jsem jen s olejem, ale v servisu mi řekli, že mám nějak přehozenou řídící jednotku, že by to asi chtělo přehrát software. Ukazovalo jim to sníženou učinost katalyzátoru. Auto nemá moc najeto cca 100 tis. Je možné že katalyzátor odejde s tímhle nájezdem? Případně na kolik by přišel nový? automobilovedily24.cz/... tohle je originál? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Podle popisu bys měl přehodit spíš servis...

Jinak ano, kat může odejít už po 100kkm. Záleží ale jaká ja příčina, buď šmejd, nebo ho zlikviduje spalování oleje/ benzínu v katu..

luke93
hodnocení

No nevím jestli to bude servisem, byl jsem tam poprvý, je to autorizák. Říkali, že kdyby přehráli řídící jednotku, software nebo tak něco, že by to pak nemuselo ukazovat, ale když jsem se zeptal na cenu, tak řekli že neví jak dlouho by to mohlo trvat :D. Nevíte kolik tak stojí nový katalyzátor do 2.0 tsi 162 kw rsa? Nabídli my samozřejmě ihned ze skladu za 60 tis práce . Přijde mi to nějaký divný.

asd1

Neni to divný, na 99% hledaj hejla kterej jim to odkejvá *smich*

Kat je v háji když signál ze zadní lambdy kopíruje přední, pokud je přední "sinusovka" a zadní "přímka" tak je kat OK. Diagnostikou to je jasně poznat (nejlíp osciloskop)

007cz
hodnocení

0x
Dnes je upgrade ř.j denní chleba mechanika. Automobilka tím řeší spoustu závad a problémů. Pokud je uložen chybový kód mechanik automaticky kontroluje aktuálnost ECU. Píšeš že byl zjištěn nějaký problém (dotaz je dost amatérský) se softv. Nejprve bych řešil aktuálnost softv. ECU. Neznám kampaně škodovky, někdy bývá aktualizace spojená s výměnou dilu. Problém je složitější, tohle musí řešit člověk u auta. Do toho vozu bych nekoupil žádnou náhradu, budou z toho jen problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]