Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje zapalovací svíčka ve výfuku jako softpop

Od: vaclavkabes odpovědí: 8 změna:
Zdravím často na sociálních sítích (tik tok) vidím videa že se dá udělat softpop zapalovací svíčkou. Udělá se na konci výfuku díra a tam se navaří zapalovací svíčka, viděl jsem že se to dá udělat i na tlačítko. Byl by tu někdo a vysvětlil mi to? Nechápu to a jsem zvědavý docela by mě to zajímalo. Chtěl bych to udělat asi i u svého auta, zdá se že je to levný lehký tuning který můžu kdykoliv vypnout a zase zapnout a to se mi líbí. Předem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Aby to fungovalo, musí jít do výfuku směs, která jde jiskrou zapálit. Na to je potřeba, aby směs ve válcích byla příliš bohatá a pořádně neshořela tam, kde má. Dost rychle tím ale taky pravděpodobně zničíte katalyzátor.
Rozhodně to není jen o svíčce ve výfuku. Zkuste zapálit výfukové plyny u správně funkčního motoru zapalovačem, asi se vám to nepovede.

hodnocení

0x

Na jakém autě?

break
hodnocení

0x
Nerozumíš fyzice a technice. Tím ses stal opravdovým tunerem.

Trochu omyl-tu už není tuning a tuzing!

hodnocení

0x

Je lepší investovat čas, peníze a práci vzhledem k dobrému technickému stavu vozidla než se zajímat takovými pitchovinami.K čemu je to dobré? k ničemu!

Je to mladý kluk..K tomu je to dobré ..Taky jsme dělali do výfuku díry,aby to mělo "lepší"zvuk;) Tenkrát jsem chtěl dát do výfuku žhavicí svíčku z Avie..ze starého modelu, který žhavil plamenem do sání..Byla to "malá"součástka s nádobkou na naftu ..a žhavilo to plamenem.. chtěl jsem to dát do výfuku na konec..aby z něj létaly plameny*smich* Ale nějak se mi na praxi,kde jsme Avie opravovali nepodařilo nějakou funkční uzmout. ;)

jano123
hodnocení

0x

Pán "Vaclav", ja by som sa spýtal na životnom prostredí, kto ma za

takú blbosť pochváli, ked sa hľadajú možnosti zmeny "paliva "

na vodík, alebo elektro.

Tiež by som sa opýtal doma kto mi bude "dotovať" Váš projekt,

a v budúcnosti aj palivo...*alene*

On nechce poradit od vás.. respektive zastrašit, že se to nesmí a je to neekonomické neekologické..Chce poradit,jak to udělat..V jŮeSej.. mají boháči zálibu v tom, že právě moderní auta upravují,aby na "povel" hulila jak lokomotiva..a pak se u toho natáčejí a jsou za hvězdy..To neuznávám, ikdyž jsem taky jezdil hulícím autem ( z nouze a z mládí)..Oni tam za to ještě platí,aby to hulilo! Tady se řeší,kolik bude stát oprava kvůli emisím,aby to nehulilo..A tam řeší,jak to za velké peníze předělat,aby to hulilo.. Dělají to z nudy a neví co roupama;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]