Jak funguje zapalovací svíčka ve výfuku jako softpop
Od:vaclavkabesodpovědí:8změna:
Zdravím často na sociálních sítích (tik tok) vidím videa že se dá udělat softpop zapalovací svíčkou. Udělá se na konci výfuku díra a tam se navaří zapalovací svíčka, viděl jsem že se to dá udělat i na tlačítko. Byl by tu někdo a vysvětlil mi to? Nechápu to a jsem zvědavý docela by mě to zajímalo. Chtěl bych to udělat asi i u svého auta, zdá se že je to levný lehký tuning který můžu kdykoliv vypnout a zase zapnout a to se mi líbí. Předem děkuji za odpověď.
Aby to fungovalo, musí jít do výfuku směs, která jde jiskrou zapálit. Na to je potřeba, aby směs ve válcích byla příliš bohatá a pořádně neshořela tam, kde má. Dost rychle tím ale taky pravděpodobně zničíte katalyzátor. Rozhodně to není jen o svíčce ve výfuku. Zkuste zapálit výfukové plyny u správně funkčního motoru zapalovačem, asi se vám to nepovede.
Je lepší investovat čas, peníze a práci vzhledem k dobrému technickému stavu vozidla než se zajímat takovými pitchovinami.K čemu je to dobré? k ničemu!
Je to mladý kluk..K tomu je to dobré ..Taky jsme dělali do výfuku díry,aby to mělo "lepší"zvuk Tenkrát jsem chtěl dát do výfuku žhavicí svíčku z Avie..ze starého modelu, který žhavil plamenem do sání..Byla to "malá"součástka s nádobkou na naftu ..a žhavilo to plamenem.. chtěl jsem to dát do výfuku na konec..aby z něj létaly plameny Ale nějak se mi na praxi,kde jsme Avie opravovali nepodařilo nějakou funkční uzmout.
On nechce poradit od vás.. respektive zastrašit, že se to nesmí a je to neekonomické neekologické..Chce poradit,jak to udělat..V jŮeSej.. mají boháči zálibu v tom, že právě moderní auta upravují,aby na "povel" hulila jak lokomotiva..a pak se u toho natáčejí a jsou za hvězdy..To neuznávám, ikdyž jsem taky jezdil hulícím autem ( z nouze a z mládí)..Oni tam za to ještě platí,aby to hulilo! Tady se řeší,kolik bude stát oprava kvůli emisím,aby to nehulilo..A tam řeší,jak to za velké peníze předělat,aby to hulilo.. Dělají to z nudy a neví co roupama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.