Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka AKB

Od: diesel® odpovědí: 5 změna:

Jaké preferujte zn AKB a zkušenosti s nimi? Po relativně horší zkušenosti jsem přešel na"neznačnové" AKB" ketré mi vydrželi v autě stejně dlouho jako značková,ale za poloviční cenu.

doplněno 21.10.22 10:51:

Sorry, ale nějak mi z ankety vypadli Exide, Bars a jiné.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U malého "benzínu" do 1.5 litru mám stejné zkušenosti se Starlinem jako s Vartou, Bannerem apod, ale za poloviční cenu, jak správně uvádíš.

rv®
hodnocení

0x
Varta Silverline 85Ah ve starším dieselu 6 let bez nabíjení. Popravil ji až rozbitý alternátor. Přešel jsem k Exide, první odešla za půl roku, druhá "drží", ale nabíjím pravidelně. V novém autě už mám zase Vartu. Z mé zkušenosti Exide nebrat

hodnocení

0x

Exide EFB cca 7 let

Varta Silver ještě starý výrobce Johnsons Control 6 let.

Nynější Varty rozhodně už nekupuji po změně výrobce.

Exide používá Škodovka v prvovýrobě hlavně AGM verze a kvalita se dá předpokládat i u druhovýrobních Exidek.

...

EFB mám raději, protože jí trošku trápím i jako trakční při "kempování" a navíc má lepší a pevnější obal a desky jsou odolnější vůči vibracím, takže i ta kvalita se zde předpokládá. Akorát díky tomu se při stejném rozměru nevleze těch desek tolik, takže velikostně je stejně rozměrná 77Ah obyč a EFB 70Ah .

Beru Pema a Čepek

hodnocení

Osobně před cca20 lety Varta a nevydržela víc jak asi 3? 3,5 roku, v té době jsem si nevedl dokumentaci. Pak jsem měl levé z Kaufu -Power Bear (kapacitu a proud? nevím.Pak opět nějaké no name.Ve stávajících ani nwn jaké jsou-v C4 HDi je minimálně 2 roky (co má auto.). V C5 benál taky nwn min rok co mám auto a v XP 2,0HDi půl roku , exide už před koupí musel bazarista přes APS. pak po dlozhé jízdě držela až do minulého měsíce-to jsem 3x nenatočil-jen s Power bankou Ultimate speed . Nově, než se stále obávat že se nenatočí koupil u nás asi nejlevnější Banner Power Bull 74Ah 680A

hodnocení

0x
Kupuji u nás v prodejně totální "no name".. Má to jen nalepeno " olověná baterie 12V ...ah".. Víc nic napsáno nebylo..Kupoval jsem jich už několik, páč auta střídám a některý kousky AKB vydržely i 10let a šly z auta do auta..U některých bylo na záručním listě Varta.. Takže to jsou asi Varty..ale zvenku není na AKB žádná značka.. Nevím kdo jim to dodává,ale ceny mají pěkné.
doplněno 21.10.22 15:32: Nazývají to baterie s poškozeným vzhledem.. Některá má ťuknutý obal od špatné manipulace a na některých jsem žádné vzhledové poškození ani nenašel..
doplněno 21.10.22 15:36: Nejkratší životnost jsem zpozoroval cca 6let..Ale sloužila v dieselu, který špatně chytal, takže dostávala pěkný záhul..Jednou,max.. dvakrát ročně jsem jí nabil.. preventivně, když jsem si na to vzpomněl, že by to asi chtělo..bo jezdím jen krátké trasy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]