Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklý zapalovač v autě

Od: sasdax* odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Mám Škodu Fabii Sedan a zaseknul se mi v autě zapalovač. Nevíte jak ho dostat ven? A může se stát, že mi vyšťaví baterku v autě?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Sasdaxi není jen vyhozená pojistka? Pokud se zapalovač zatlačí a on se neohřeje tak ani nevyskočí. Může být i přepálený.

Jak ho vyndat? no vzít tenké "čápovky" a vytáhnout ho.

sasdax*
hodnocení

No chtěl jsem si tam hodit GPS a nešel vytáhnout, tak jsem ho zacvaknul a ani pak nic. Zacvaknul jsem ho když jsem měl vypnutý motor. Chyba? Pak jsem s tím jezdil a ani pak nežhavil (kdyby žhavil, tak by snad vyskočil). Ny pojistky se budu muset kouknout. Teda zjistit která to má být.

Jinak co jsou to čápovky?

ar*

Nevím přesně pod jakým číslem pojistka je u fábky,ale na zapalovače se používají 15 pojistky tak bude modrá. Nejsem si jist ,ale mám dojem že je čtvrtá od spodu v pravo.

Zapalovač tam jinak nikterak nedrží a jde vytáhnout , jepotřeba trochu zabrat. Nevím jaký zapalovač máte u některých se zamáčkne jen střed a jinak je celý "držák" venku a pak jsou zapalovače které se celé zamáčknou pod uroveň a ty pak jedině těma čápovkama. To jsou kleště podobné jako kombinačky jen mají úzké dlouhé čelisti.

doplněno 05.06.10 19:27:

Sasdaxi ,někdy bývá problém ,že zásuvka pro zapalovač je moc mělká a zástrčka tam moc nedrží. Proto je lepší pod palubku namontovat zásuvku která není určená pro zapalovač ,je hlubší. V některých autech to už je montované někdy jsou i v kufru pro ledničku

Zaseklý zapalovač v autě
sasdax*
hodnocení

Je to číslo 42 - patnáctka modrá. Mrknu na to a kleště si vezmu sebou. Ale raději ještě nůž, protože když je zapalovač zamáčknutý, tak je asi ve stejné úrovni jako objímka a nevím jak bych se tam těma kleštěma dostal.

sasdax*
hodnocení

Tak pojistka zkontrolována a ta je v pořádku. Nakonec pomocí nožíku jsem vyšoupnul ven celou objímku a zapalovač vyndal. Jen mi přišlo divné že nežhavil. Po ujetí 20 km, zastavení a vyndání zapalovače byl studený. Tak nevím co s ním. Uvidím jestli se bude nabíjet GPS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]