Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depozit, přepis, ztracený TP

Od: break odpovědí: 15 změna:
Na přepis vozidla v depozitu je potřeba udělat technickou, protože je propadlá. Jak to řešit, když majitel nemůže najít TP?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U Vás bych bral že víte, že musíte nechat vydat nový=duplikát ORV

break
hodnocení

Jde o to, že nejsem majitel. A s původním majitelem je to komplikovaný. Teoreticky bych z něj vytáhnul plnou moc, ale jinak od auta není nic, co bych úřadu předložil.

Aha tak sorry.

jedina jak píší níže-na PM duplikát a pak nějak donutit osobu v TP na cestu na czech point k ověření podpisu PM k zápisu změny-pokud je nepohyblivý lze dostat úředníka dané nemouhoucí osobě.

break
hodnocení

Díky, zkusím to

hodnocení

0x

Čistě technicky, plná moc pro vystavení duplikátu TP nemusí být ověřená.

break
hodnocení

To by mi ulehčilo, když s tím nebude muset majitel na poštu
asd1

Na přepis pak ověřenou, takže když je problém spolupráce teď tak pak to lepší nebude...

= rovnou ověřenou PM jak k vydání duplikátu techničáků tak k přepisu.. JInak ať si to strčí (ale tipuju že to je kousek kterých moc neni..)

break
hodnocení

Asd1: tady je bohužel zakopanej pes jinde, jinak bych se o to nezajímal. Do takovejch akci se nepouštím a auta v ČR nebo českými papíry nekupuji. Jen jednou jsem po letech udělal výjimku, ale tam nebylo co řešit. Zajímavý auto za hubičku a hlavně kousek od baráku.

hodnocení

0x

Je potřeba, nechat si vystavit diplikát TP. Dřív jsem za to vystavení duplikátu zaplatil poplatek 100 Kč (asi před 4 lety) . Je možný, že to už je zdraženo.

break
hodnocení

Díky za radu

hodnocení

0x

Jak to řešit, když majitel nemůže najít TP
Na registru vozidel udělají duplikát velkého techničáku na počkání.To se stává běžně, že se nemůže najít doklad od vozidla.

break
hodnocení

Díky za radu. Asi před 13 lety jsem tohle řešil u nás na úřadě a úřednice mě poslala do háje s tím, že si ho mám najít.
paveldvorak

úřednice má pravdu, stačí si udělat pořádek v osobních věcech... na přepis v depozitu stačí evidenční kontrola, nikoliv TP v plném rozsahu...s tím, že auto zůstane v depozitu

Duplikát TP bude stát 500 Kč, duplikát malého TP 500,- Kč...zákon prošel parlamentem jde do senátu atd a měl by platti od 1,4 2023

paveldvorak

jen doplňuji na vystavení duplikátu TP nemusí být podpsi na PM ovšřen, pokud jde o plnou moc k přepisu s oveřeným podpisem, lze jí využít i k vystavení duplikátu TP, otázkou je co v ní bude napsáno...pokud bude zmocnění zmocnitelem striktně definováno k jedinému úkonu - zapsání Jana Nováka jako nového majitele, k ničemu jinému jí nelze pooužít...lidé často nepřemýšlí je to pro ně "papír"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]