Nejste přihlášen/a.
Obraťte se na peugeot-club.com nebo na citroen-club.cz tak se můžete dozvědět daleko víc. Osobně raději starý motory řady TU1 (1124ccm se 40 nebo 44kw-HDY-HDZ) nebo větší TU4 (1400ccm) než tento nový byť výkonnější tříhrnek.
No i ta nejnovější a tím pádem nejhorší řada TU překoná kvalitativně ty tříhrnky. To je totéž jako XUD 8 a 9 poté ještě dobré ale už ne tolik DW10 a nakonec DV6...Nakonec toto platí pro všehcny automobilky čím nověšjší , tím horší.
TU motory byly dobrý v podstatě ve všech verzích, druh přípravy paliva a z toho plinoucí emisní třída tem motor nikdy nějak moc neovlivnil.
Ten motor měl pouze jednu velkou konstruční slabinu a to umístění hlavního olejového kanálu z bloku do hlavy tam vždy odešlo tešnění pod hlavou a většinou nedalo ani 100tiskm. Olej pak tekl po motoru v levém předním rohu a navíc se tlačil do vody.
A pak teda ještě poslední evoluce motorů měli zapalovací cívky přímo na svíčkách a od různých výrobců podle toho co zrovna ve fabrice měli na skladě a kdo si vytáhl černého petra a měl v autě cívku Sagem tak dřív nebo později mu odešla.
Talla- Akorát nesouhlas s kilometry díky nehodě se toto dělao až kolem 150000, ale je fakt , že v tom LP rohu je to poddimenzované!
Ale to jsme už zase dál od dotazu!
No na ten rozvodový řemen to v podstatě nejde on je celkem dobře zakrytý. Horší je to spíše u motorů co mají v tom rohu vepředu alternátor, když do něj jde olej tak rychle odejde.
Akorát si nějak nedovedu představit co čistíte tím odmaštovačem protože ikdyž vyčistíte blok motoru tak stejně bude ohozená celá vana a spodek auta přes ramena až někam za spolujezdce a toho si každý technik všimne hned jak pod to vleze
To jo, zamaštěný zespod to trochu je, ale lkdyž nevidí čůrek oleje po bloku, tak to většinou nekomentují. Oni ty průsaky oleje do zprávy o kontrole stejně píšou snad u každého auta nad 10 let automaticky, i kdyby tam žádné vidět nebyly.
Ono záleží jak kdo. Stalo se , že jsem koupil s překlapaným VIN. Na Ev K to tudíž neprošlo, řešilo se, vyřešilo ale dříve vypršela TK a musel jsem ji absolvovat= skrze ten VIN jen na 30 dnů, před koncem lhůty se vše dořešilo, opakovaná byla prodloužena . pak as 2x tk jiný technik. ale před TK mi prdlo na cestě cca600km nonstop gufero a udělala se 3x po dojezdu 4. výměna oleje.Spodek celý oblitý ale dělal TK ten technik co zjisitl překlepaný vin tak se zajímal jak jsem to dokázal udělat a menusel zvrakovat. no a pod autem uviděl to oblití a hned dával rady jaka čím umít a sledovat kde to teče a pak ...prostě trošku jsem si nasypal popel na hlavu že jsem trouba i když jsem věděl kudy teče.. Prošlo nahned. pak přim každé další (asi 2X ještě než jsem prodal si mne vždy bral a dělal prohlídku, poto ještě po letech s xantii se mne ptal a co BX? Ale ja taky fakt že to je cca 20 roků z5. Jo byl to BX14RE - monoblok -olej motor-převodovka jedna náplň a tekl na poloose .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.