Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Disky na Octávii TOUR

Od: rich® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Mám Octávii TOUR a na autě již hodně zrezlé plechové disky a i sjeté zimní pneu.Tak mě napadlo,že dokud ještě auto vypadá k světu,tak bych si udělal radost a trochu vylepšil vzhled vozu a že bych si pořídil na netu nějakou bazarovou sadu ALU disků a nejlépe i s pneu.V TP mám napsané a povolené jen ráfky velikosti 15" Což je docela škoda,ale nevadí.

Na netu moc výběr není.Jsem docela puntičkář a nerad bych koupil nějakou oprýskanou a odřenou sadu.Ale zas na nové disky není,tak půjde vždy o nějaký kompromis a nebo o štestí na slušného prodejce,co potřebuje prodat.

Nicméně jsem narazil na jeden rozměr,který je u nějakých disků jinačí a liší se.Jedná se o rozměr ET 38 a ET 43...Jaký je v tom rozdíl? Je to problém? Půjdou třeba použít novější disky třeba z Fábie? Nerad bych koupil rozměrově nevhodné disky.

Moc děkuji za odpovědi a za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Dat tam smis jen ty disky, ktere mas v technicaku, vcetne ET. Prakticky mensi et nevadi (a teoreticky i o malo vetsi, ale to i blbe vypada), legislativne ano.

hodnocení

2x

No a proč na O Tour nedat disky z O Tour. Měl jsem to auto jako služebák, ve firmě jich bylo okolo 12 a všechny byly ,,f metle a na hlínách´´. Neboli - zcela jistě existují origo disky na tohle auto. A vzhledem k tomu, že se tyto auta prodávaly za hodně levno, počítám, že ani ty disky by nebyly drahý.

jjj
hodnocení

0x
Hlavně si ohlidej rozteč šroubů ...VW i Škoda mají 5x100 nebo 5x112

hodnocení

0x
Jak může "puntičkář" jezdit na ojetých gumách? A proč si nechá disky zreznout jako liška? Stačilo je včas natřít barvou..;) Ale teď vážně.. Právě na Octavii je na bazarech a inzerátech nejvíce kol na výběr díky rozšířené rozteči a rozměrech, které využívá více aut.. Takže nemyslím, že by nebylo z čeho vybírat.A pokud budou trochu odřené,tak by to snad nemuselo tolik vadit.. Teď jsou tam zrzavé plecháče s ojetými pneu..A pokud chceš ušetřit,tak existují i pěkné poklice..Zbydou pak peníze na nové gumy;)
doplněno 15.10.22 23:13: Když si vezmeš na nákup velký techničák nebo jeho kopii,tak podle zapsaných rozměrů se nemůže stát, že bys koupil nevhodné rozměry kol.. Některá to mají vyražená zvenku a některá zevnitř.. Prodávající ti to určitě rád nafotí nebo osobně ukáže..

paveldvorak
hodnocení

0x

205/55 R19 91V - 6,5J x 16 ET42

Tento rozměr je škodovkou uváděn jako schválený pro Octavii Tour, tedy O1 typu 1U, ( Octavii 1. generace)

Sdělění Škody je veřejně dostupné na webu MDCR, na úřadu bych požádal o dodatečné doplnění záznamu v TP právě na základě tohoto sdělění výrobce, bude to za 50,- Kč

paveldvorak

opravuji R16...tedy šestnáctky...překlep...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]