Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám Octávii TOUR a na autě již hodně zrezlé plechové disky a i sjeté zimní pneu.Tak mě napadlo,že dokud ještě auto vypadá k světu,tak bych si udělal radost a trochu vylepšil vzhled vozu a že bych si pořídil na netu nějakou bazarovou sadu ALU disků a nejlépe i s pneu.V TP mám napsané a povolené jen ráfky velikosti 15" Což je docela škoda,ale nevadí.
Na netu moc výběr není.Jsem docela puntičkář a nerad bych koupil nějakou oprýskanou a odřenou sadu.Ale zas na nové disky není,tak půjde vždy o nějaký kompromis a nebo o štestí na slušného prodejce,co potřebuje prodat.
Nicméně jsem narazil na jeden rozměr,který je u nějakých disků jinačí a liší se.Jedná se o rozměr ET 38 a ET 43...Jaký je v tom rozdíl? Je to problém? Půjdou třeba použít novější disky třeba z Fábie? Nerad bych koupil rozměrově nevhodné disky.
Moc děkuji za odpovědi a za rady.
No a proč na O Tour nedat disky z O Tour. Měl jsem to auto jako služebák, ve firmě jich bylo okolo 12 a všechny byly ,,f metle a na hlínách´´. Neboli - zcela jistě existují origo disky na tohle auto. A vzhledem k tomu, že se tyto auta prodávaly za hodně levno, počítám, že ani ty disky by nebyly drahý.
205/55 R19 91V - 6,5J x 16 ET42
Tento rozměr je škodovkou uváděn jako schválený pro Octavii Tour, tedy O1 typu 1U, ( Octavii 1. generace)
Sdělění Škody je veřejně dostupné na webu MDCR, na úřadu bych požádal o dodatečné doplnění záznamu v TP právě na základě tohoto sdělění výrobce, bude to za 50,- Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.