Nejste přihlášen/a.
Mám tento dotaz můžou být na přední nápravě letní pneu a na zadní nápravě zimní pneu vyhovuje to vyhlášce. Já si myslím,že to žádné nařízení neporušuje co vy na to motoristi?
To děláte špatně. Jezdit se dá v létě se zimními pneu, z důvodů, že je potřebuji dojet. Ale je to špatně. Ještě hůře je jezdit jak s letními, tak i se zimními pneu. Nejhorší je to na mokré vozovce. Auto se chová nevýpočitatelně.
takhle bych to jako tak velký problém neviděl-horší je to obráceně-dojíždět na počátku zimy letní-nemluvě o faktu,že spoustě lidem nepomůžou v zimě ani pneu od traktora-což sleduji každou zimu v Krkonoších,kde žiju(neskutečný údiv,v lepším případě z příkopu,že to na sněhu klouže...)Prostě pocítíte-li jakoukoliv nestabilitu auta(máte určitě z předchozích let zkušenost a srovnání),pneu si raději vyměnte-přeci jenom je to to jediné-co nás "drží"na silnici..Takže docela základ!
na stejné náprave stejný výrobce a vzorek. Tedy zimní / letní vyhláška v tomto ohledu neřeší. Zimní pneu můžete používat celoročně. Osobně jsme je přehazoval minulý víkeng, nebyl čas, pršelo a jezdit na mokru a blatě na zimních je naopak BONUS pro bezpečnost. Znám plnpo lidí, kterým se přehození finančně nevyplatí a jezdí jen na zimních. Navíc lide co jezdí do hor ( nemyslím cesty v horách ), to preferují ...
Moc tomu nerozumím, ale co jsem tak slyšel a četl, zdálo se mi, že zimní pnou nejsou na léto dobré. Ostatně kdyby ano, tak proč bychom na nich nejezdili všichni furt?
Kartaginče na zimákách se nejezdí pořád protože nají jiné složení gumy a to že jsou měkčí a v létě se rychleji sjíždí. Jinak tomu absolutně nic nebrání, jízdní vlastnosti se nijak dramaticky nezhorší.
Opačný případ je tragedie když někdo jezdí na leťákách v zimě. Tam guma naopak je moc tvrdá a pak se vozidlo oravdu chová šíleně. Nejhorší varianta je v zimně mít na jedné nápravě zimáky a na druhé leťáky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.