Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící kapalina v oleji

Od: luckamala odpovědí: 4 změna:
Ahoj, kamosce se podařilo nalít asi 1 dcl chladicí kapaliny do motorového oleje, naštěstí pak nestartovala
Co teď? Nechat v servisu vyměnit olej?
Disk za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Čistá voda oleji nevadí (v malé míře) - vypaří se. Pokud se ale jedná už namíchanou s Fridexem, tak je problém. Fridex dokáže i v malé míře degradovat celý olej. 100ml je už hóódně.

Postup: 1. NEstartovat 2. vypustit olej 3. nalít nový 4. ujet 50-100km - pro očištění olejem části, kam všude kapalina natekla

5. vyměnit olej znovu + filtr.

Takhle bych to udělal já, abych měl jistotu, že se motoru nic nestane.

doplněno 13.10.22 12:35: Nee, to se stává... Jen to bude dražší, protože to auto tam budete muset odtáhnout. Já bych sehnal někoho z okolí, kdo to umí a vyměnil na místě.
luckamala
hodnocení

Kdyz s tím půjdu do servisu, nebudu za trubku? :D
aasd1

Svedeš to na kámošku jako tady *smich*

Ohřát motor, vypustit olej, nalít olej pro proplach (stačí litr oleje - aby byl sací koš čerpadla pod hladinou), chvilku protočit, vypustit proplach, dát novej filtr oleje a novej olej.

Svépomocí to vyjde výrazně levněji než servis.. obecně kvalitní olej i na proplach max. 1000,-, filtr do dvou stovek celkem 1400,- i se spotřebákem a poštovným..

Jet s tim do servisu je riziko poškození motoru (záleží co přesně to je za motor) = + platit odtah..

luckamala
hodnocení

Mám výhodu že servis mám hned pod domem, cca 250 m. Zkusím se tam poptat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]