Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 125 - termostat

Od: paulvandyka® odpovědí: 6 změna:

prosím o radu ,či spíše foto,jak správně nasadit termostat zda pružinkou dovnitř,či ven,z mého pohledu,ideálně foto díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

do těla termostatu přijde ta část s pružinou

hodnocení

3x

"Termostat montujte odvzdušňovací dírkou nahoru a koncem s pružinou do skříně"

Tak říká Dílenská příručka :)

hodnocení

dobrá děkuji a kdyby byl obráceně dán tědka,taky by se to jak projevilo?děkuji dám jej jak píšete shodně :)

nezkoušel jsem, ale naopak by tam snad ani neměl jít dát, ne? A kdyby šel, tak se tím podle mě nic změnit nemělo. Ikdyž možná by se nechtěl otevřít, protože by otevírací ventil neměl sílu zabrat proti tlaku vody... ovšem, to jsou jen mé domněnky :)

gumidek*
hodnocení

0x

Vše už bylo řečeno, ale tady je foto. Pružinou směrem k hlavě motoru a puntíkem nahoru. Termostat musí být přesně v osách vodorovně. Tedy puntíkem na 12 hodinu. Fotka je u motoru Favorit, ale Š125 to má stejné...

doplněno 12.11.12 16:04:

Musí být v tom nejhornějším místě. Přes něj odchází případný vzduch pro samoodvzdušnění v době, kdy je termostat zavřen.;)

Škoda 125 - termostat
hodnocení

velice děkuji jsem neveděl že to má být puntíkem takle na 12 hodinu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]