Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nestartuje nebo chcípne za jízdy

Od: voody odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám auto Kia rio 2008 a poslední dobou se mi stává, že nejde nastartovat. Dokonce dvakrát chciplo za jízdy a vždy nejde hned nastartoval. Někdy stačí počkat minutku, dvě... Naposledy se mi stalo, že jsem dojel do obchodu a když jsem chtěl jet domů, tak nestartovalo a čekal jsem skoro půl hodiny... Dnes se mi i stalo, že během jízdy dost škublo, ale naštěstí nechcíplo. Auto mi už nestartovalo na jaře, tak mi mechanik vyměnil palivové čerpadlo. Tím si myslím, že už to není, i když kdo ví. Při otočení klíčku je slyšet, že se na chvilku zapne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je čerpadlo vpořádku,může docházet kpřerušování napájení nebo problém s rele čerpadla ale to jsou jenom úvahy nikdo nemá křišťálovou kouly.CHce to proměření.:(

voody
hodnocení

Dnes jsem zkusil přeměřit napětí k čerpadlu. Když je odpojený konektor od čerpadla, tak naměřím okolo 12V. Když však konektor připojím, tak napětí klesne na 4,2V, ale čerpadlo běží. Během testování se mi stalo, že auto chcíplo. V tu chvíli napětí klesno na 3,7V. Je tohle normální? Může být závada v čerpadle nebo elektrice?

hodnocení

1x

Zdravím,

souhlas s hakl, může dojít k přerušování napájení.

Shodou okolností se toto naprosto přesně stávalo před lety mému známému, jen u jiné značky vozu. Auto chcíplo za jízdy, nebo najednou nestartovalo, pak zase třeba týden nebo dva ano.

Nakonec byla uvolněný svorka na baterii a druhá závada byl "užraný”, nebo doslova skoro úpálený kabel na startéru. Svorky na baterii se daly nové a kabel ke startéru bylo možné zkrátit a nalisovat novou koncovku. Od té doby klid.

Ale, samozřejmě to nemusí být váš případ!

lux
hodnocení

0x

Teda Křišťálovou kouli mám v opravně, ale zkontroloval bych zda dává jiskru, a zda tam teče palivo, zda není ucpaný vzduchový filtr? No ale to by průměrný váš auto mechanik tohle měl všechno znát...

A také kdybyste natočil na video, tak by se z toho dalo lépe poznat, jestli palivové čerpadlo tlačí, jestli to jde na 3 válce, nebo je to zahlcený, nebo ucpaný!

olinl
hodnocení

0x

Jedna z možných příčin by mohlo být načaté čidlo teploty chladící kapaliny nebo konektor či vodiče k němu. Známý měl to samé s Kiou, ale záhadně to přestalo samo zlobit, měl to tedy u jeho známého automechanika a ten s tím údajně nic nedělal, přesto to po jeho "nicneudělání" funguje jak má. Pokud jde napíchnout diagnostika, tak porovnat hodnoty..

007cz
hodnocení

0x
Zameř se na tohle, nejprve diagnostiku měl by tam být chybový kód.
autokelly.cz/...

hodnocení

0x
Stejný problém měla manželka s Fordem c max. Někdy chytlo, někdy ne, někdy chciplo za jízdy nebo nechciplo, jen jelo na volnobeh. Pak to třeba dva týdny jezdilo a poté se to opakovalo znovu. Špatná přístrojová deska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]