Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám auto Kia rio 2008 a poslední dobou se mi stává, že nejde nastartovat. Dokonce dvakrát chciplo za jízdy a vždy nejde hned nastartoval. Někdy stačí počkat minutku, dvě... Naposledy se mi stalo, že jsem dojel do obchodu a když jsem chtěl jet domů, tak nestartovalo a čekal jsem skoro půl hodiny... Dnes se mi i stalo, že během jízdy dost škublo, ale naštěstí nechcíplo. Auto mi už nestartovalo na jaře, tak mi mechanik vyměnil palivové čerpadlo. Tím si myslím, že už to není, i když kdo ví. Při otočení klíčku je slyšet, že se na chvilku zapne.
Pokud je čerpadlo vpořádku,může docházet kpřerušování napájení nebo problém s rele čerpadla ale to jsou jenom úvahy nikdo nemá křišťálovou kouly.CHce to proměření.
Dnes jsem zkusil přeměřit napětí k čerpadlu. Když je odpojený konektor od čerpadla, tak naměřím okolo 12V. Když však konektor připojím, tak napětí klesne na 4,2V, ale čerpadlo běží. Během testování se mi stalo, že auto chcíplo. V tu chvíli napětí klesno na 3,7V. Je tohle normální? Může být závada v čerpadle nebo elektrice?
Zdravím,
souhlas s hakl, může dojít k přerušování napájení.
Shodou okolností se toto naprosto přesně stávalo před lety mému známému, jen u jiné značky vozu. Auto chcíplo za jízdy, nebo najednou nestartovalo, pak zase třeba týden nebo dva ano.
Nakonec byla uvolněný svorka na baterii a druhá závada byl "užraný”, nebo doslova skoro úpálený kabel na startéru. Svorky na baterii se daly nové a kabel ke startéru bylo možné zkrátit a nalisovat novou koncovku. Od té doby klid.
Ale, samozřejmě to nemusí být váš případ!
Teda Křišťálovou kouli mám v opravně, ale zkontroloval bych zda dává jiskru, a zda tam teče palivo, zda není ucpaný vzduchový filtr? No ale to by průměrný váš auto mechanik tohle měl všechno znát...
A také kdybyste natočil na video, tak by se z toho dalo lépe poznat, jestli palivové čerpadlo tlačí, jestli to jde na 3 válce, nebo je to zahlcený, nebo ucpaný!
Jedna z možných příčin by mohlo být načaté čidlo teploty chladící kapaliny nebo konektor či vodiče k němu. Známý měl to samé s Kiou, ale záhadně to přestalo samo zlobit, měl to tedy u jeho známého automechanika a ten s tím údajně nic nedělal, přesto to po jeho "nicneudělání" funguje jak má. Pokud jde napíchnout diagnostika, tak porovnat hodnoty..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.