Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám motocykl Z 150 a poslední dobou mě špatně chytá když je teplá,už jsem vyzkoušel skoro všechno ale je to pořád stejný,už si nevim rady co s tím.
fotřík to má ošéfovaný tak, že má vypínač pod světlometem, který není moc vidět. Na co slouží . . . vypne zdroj proudu pro zapalování svíčky - 3X prošlápne motor s pootočeným plynem, tím se nasytí potrubí o něco více směsí benzínu aniž by se spálila, a pak vypínač zapne a hned znovu sešlápne . . . motorka naskočila vesměs vždy. Ještě byste mohl dodat . . . když to nestartuje jde to dobře roztlačit , a pak to jede bez problémů? nebo to moc nechce ani chytnout na roztlačení?
Předpokládám, že jde o MZ 150, ČZ se dělaly typicky 175 ccm. Takže - emzety mají elektronické zapalování, tam chyba nebude, nejspíš bych podezdříval svíčku. Možná je použita příliš studená.
Promone ČZ byly taky 150 byly to takovéhle krasavice
Je pravda ,že těžko odhadovat jakou značku tazatel myslí. Může to být zrovna tak Zündapp. Vkaždém případě bych překontroloval nastavení zapalování, ale podle toho že není žádná reakce motorka už buď startuje a nebo ho už kleplo.
Milý Cyrile, VY si klidně nahřívejte svíce třeba v mikrovlnce, pakliže Vám to učiní dobře. Ale jde o to, že svíčky se mj. dělí podle teploty, pro kterou jsou určeny, Při jiných teplotách pak většinou nezapalojí dobře. To, že něco nevíte, neznamená, že je to nesmysl. Blíže třeba zde : ladaklub.com/...
Je to ČZ 150 z roku 1957, přesně taková co je na obrázku. Svíčky jsem vyzkoušel cca čtyři, dal jsem novou zapalovací cívku, kondenzátor a stále to není ono. Jakmile se to zahřeje tak to přestane chytat. Děkuju všem za vaše odpovědi.
Už si s tím nevím rady
Hm,
pokud uz si menil svicky i civku (to, co napadne hned kazdeho), tak bych se kouknul na serizeni karburatoru.
Hlavne na hladinu benzinu v karburatoru. Jestli neni prilis vysoka, neni deravy plovak a jestli je cely karburator spravne utesnen.
Tak Martine s touhle krasavicí je radost se takhle "mazlit" a ladit ji . Nádherná babička.. Kontroloval jsi nastavení zapalování ,velikost odtrhu na kladivku a správné nastavení před horní uvratí?
Odtrh kladivka by mněl být 0,4mm a roozpojit by se kontakty mněly tuším na 1,8-2 mm před horní úvratí.
Je to jen jeden z možných typů, ale pokud máte motor v naprosto originálním stavu - tím myslím především průchodku pro vysokonapěťový kabel z bloku ke svíčce, tak jej důkladně zkontrolujte zda není poškozen (praskliny,odlomení). Také originální kontakt na zhášení motoru na bloku může občas dělat neplechu. Jinak z mnoha dalších možností bych tipoval slabší magneto. Ale na dálku se mizerně diagnostikuje a ještě hůře opravuje.Tak snad se trefíte a zas to pojede.
Měl jsem tento motor léta v malotraktorku - byl skvělý. Myslím, že špatné starty s tímhle teplým motorem je tak trochu vlastnost. Teplé starty jsem uměl jen já, na přesně definovaný okamžik přeplavit karburátor. Jinak podle rad ostatních, seřídit zapalování, vyčistit karburátor, zkontrolovat těsnění sacího hrdla mezi kartry a karburátorem, seřídit bohatost směsi a otáčky pro volnoběh při zahřátém motoru a pak čarovat - motory s magnetem hůře startují. Já jsem vozil 4 náhradní svíčky.
Prověřte tlak ve válci , při zahřátém motoru , když motocykl hůře startuje. Zahřátím motoru se vlivem tepelné dilatace změní rozměry , také válce a pístu , olejový film na stěně válce se ztančí , čímž se zhorší jeho těsnící účinek a tím se sníží kompresní tlak , který bývá přičinou zhoršeného startování zahřátých motorů. miro
měl jsem kdysi tu čest na stejné kočce (zetce) jezdit, přemýšlím . . . ještě bych vyměnil kabel indukčky a fajfku ze spolehlivého podobného stroje. Tlak motoru snad nebude problém, to se mi nezdá reálné. A ještě vyměnit kondenzátorek pod zapalováním, ale na toje potřeba stahovák zapalování = trošku problém. Je tam ten koncenzátor že ,, nebo nee?
Závady v kabelech a pod. , jak uvádíte , nejsou odůvodnitelné. Co a jak se mohou tejich vlastnosti změnit zahřátím motoru? Ano kondenzátor je přístupný po sejmutí setrvačníku. I zde by teoreticky mola být příčína . miro
Kolukněte na upevnění magneta, vlivem neutažení středového šroubu, může dojít ke střihu klínku a posuntí všeho nastavení. Další problém je opotřebení ložisek kh, ovální chod kh dovoluje průnik oleje do klikové skříně přes simerink.
... vyčochtanej válec .. kolik to má najeto? Dá se taky stříknout trochu oleje pod svíčku, olej vytěsní kroužky a chytne, pěkně začoudí, ale pak je to jasný. Totéž z nouze s dvoutaktní benzinovou pilou. Též možný prasklý kroužek. Pokud to není zlé, nové kroužky, ale pozor, žádný "japan - amerika", ty vyhoblujou válec - "pravý Československý!", jsou měkší a správně pruží.
Ještě při skončení jízdy, přidat plyn a zhasnout s otevřeným plynem, (u Miňoura, Trábi a Warťa, vytáhnout sytič, ať se nachlastá).
doplněno 05.06.10 13:21:... jj ta čeština, ta mi tu chybí ... jsou měkčí ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.