Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo pro odstavení opravovaných vozidel

Od: namor odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chci se zeptat zda musí mít autoservis/autoopravna vyhrazené místa pro opravovaná vozidla. Ve vedlejší ulici má doma nějakou opravnu a auta odstavuje v naší ulici a my pak nemáme kde zaparkovat.
Děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

4x
Ve vaší ulici? Ulice není vaše, ale města, obce apod... Pokud tam nejsou vyhrazená místa nebo zákaz parkování, může parkovat kdokoliv.
namor
... ááá, pan je slovíčkář.
Nevidím důvod proč by měl dotyčný využívat obecní pozemky ke svému podnikání. A to si myslím, že autodílna není zcela legální, když to dělá doma v garáži.
asd1

Spíš neumí česky..

Pán využívá veřejně přístupnou komunikaci k parkování vozidel, stejně jako ty si tam taky může zaparkovat aut třeba deset a nikdo ty auta nemá co vyhazovat. Stejný případ jako když zaparkuješ před barákem souseda a on tě začne vyhazovat že to je "jeho místo".

Legálnost autoopravny s tim nesouvisí.

Legálně - jestli nemáš kde parkovat, tak si udělaj stání na svým pozemku nebo si zaplať vyhrazený místo. Veřejně přístupný je pro kohokoliv, ne tvoje.

hodnocení

3x

Ta auta tam stojí polorozebraná?

Nebo jsou schopná provozu?

Místa před domem si platíte a nebo patří městu?

asd1
hodnocení

3x

Nemusí, stejně jako vaše auto...

Dobrý servis si prostory zařídí a nezas.. okolí, už kvůli tomu aby auta zákazníků měli pod dohledem a ne rozesetý volně po okolí...

Pokud to začnou přehánět, tak se o ně můžou začít zajímat různý úřady typu živnosťák, životní prostředí, finančák a podobně... Anonymní upozornění předem ;)

Nicméně přímá páka na to není.

asd1

Šak píšu že nemusí (mít nic vyhrazenýho a může parkovat volně jako kdokoliv jinej)

10.10.22 21:05

;)

hodnocení

2x

Ziadne pravo parkovat tesne pri svojom bydlisku nemate. Vy aj zakaznici servisu mate zaujem zadarmo vyuzivat cudzi majetok, tu najskor majatok mesta.

hodnocení

0x

Nemusí, klidně může parkovat u Vás v ulici.

hodnocení

0x

já jenom..situaci chápu-.měl jsem stejný problém když jsem kdysi podnikal-všechny auta se nedají strčit na můj pozemek..na něco /díly /se třeba čeká a to jsem parkoval jenom před svým domem/pozemkem/ale bohužel na obecním/cesta/...byly stížnosti a na obci mi bylo řečeno že komunikace v obci jsou majetkem obce a nesmím využívat takhle pozemek obce k svému osobnímu obohacení...takž pokud si nepronajmu od obce místo/a-na parkování tak budu mít problém...takže řešit to přes obecní ůřad

namor
Děkuji za odpověď. Roman

... což vede k tomu, že si vyhradí parkovací místa, dá si tam zábrany a naštve krom jednoho souseda celou ulici, protože naráz kapacita parkování ve veřejném prostoru se citelně sníží a i tak všichni víme, že parkování je problém ve všech městech

asd1

Na tý obci ti nakukali nesmysl ;) Pokud tam šlo legálně parkovat tak jsi tam mohl mít aut klidně dvacet a obec neměla žádnou legální páku do toho ti kecat. Parkování vozidla na veřejně přístupné komunikaci je osobní obohacení od kdy? Ty jsi se tam obohacoval a ostatní co tam parkovali ne? Asi těžko...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]