Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak provozovat starší minimotocykl Romet?

Od: flashback odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Někdy v osmdesátých letech jsem získal polský minimotocykl značky Romet Pony. Jedná se o stroj o obsahu 50 cm2 a jeho konstrukční rychlost je max. 50 Kmh. Domnívám se tedy, že nepodléhá evidenci DI. Mám však problém. Nemám k němu vůbec žádné doklady. Je nějaká cesta jak jej legáleně provozovat na pozemních komunikacích? Díky a zdravím

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Domníváte se vcelku správně, že na dopravním inspektorátu tento stroj evidenci nepodléhá. K jeho legálnímu provozování však musíte provést registraci na evidenci vozidel dopravního odboru příslušného pověřeného úřadu. Bohužel, bez platných dokladů nelze toto vozidlo zaregistrovat, tudíž ani provozovat na veřejných komunikacích.

flashback
hodnocení

Děkuji za odpověď. Existuje tedy nějaké "průchozí " řešení? Např. koupit doklady od tohoto stroje v Polsku a nějak to zkombinovat? Mám na mysli nějakou formu přestavby, nebo jiné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]