Nejste přihlášen/a.
Tiguan 1,4 TSI r.v. 2010
Při zapnutém zapalování je napětí v zásuvce stejné jako na baterce (jen o 0,3V menší).Po vypnutí zapalování a vyndání klíčku by v zásuvce neměo být žádné napětí,ale je tam 9,2V.Je to normální,nebo je někde chyba?Měřeno voltmetrem. Potřeboval bych,aby zásuvka byla stále pod plným napětím jako v baterce.Rady o posunutí pojistky o pin výše nemohu uplatnit,protože mám pojistky ve dvou řadách nad sebou.Nějaký nápad? Díky
zdravím...zásuvka v autě může být pod napětím přes klíček nebo i napořád bez ohledu na klíček podle typu vozu...nevím jak jste to měřil/nebyl jsem u toho/ ale ta hodnota 9 voltů co jste údajně naměřil je divná nevím jak je to u Vašeho Auta zapojené a s čím vším je zasuvka ještě propojená -...nejlépe si myslím bude koupit zásuvku a někde si ji tam namontovat-samozřejmě do obvodu dát pojistku...nebo odpojit tu stávající-přívodní plusový vodič zaizolovat a natáhnout si to nespínané plus přes pojistku...
Tahat novy kabel od akumulatora, tak to pozor na spravne umiestnenu a dimenzovanu poistku hned pri akumulatore. Urcite nie az pred zasuvkou, inak je to pozvanka pre poziarnikov.
Kolega vam radi spravne, prerobte si skrinku s poistkami, to je par minut prace a mate to istene.
Jestli jsem to správně pochopil : Najdu pojistku,která patří k zásuvce zapalovače,vyndám jí a vydloubnu ten pin pod pojistkou.(není na něm náhodou kabel,který vede k zásuvce?)Ten pin namáčknu do volného slotu se stálým napětím a vložím do něj původní pojistku.A co s tím kabelem,který zůstal na starém umístění?Přeci od té nové pojistky musí někudy vést přívod k zapalovači.Nezlobte se,že se tak blbě ptám,ale tohle jsem ještě nedělal.Většinou si na autě dělám všechno sám,ale elektriku raději moc nepokouším.
1. zjistíš, na kterém hřebenu zůstává napětí 12V i když auto spí.
2. zjistíš, zda ten hřeben má ještě volné pozice pro pojistky na svých koncích.
3. Do jeho protějšího pinu přepíchneš drát od zásuvek a použiješ původní pojistku.
Na obrázku je princip těchto pojistkovek.
Zleva žlutý a červený drát přívod od baterky nebo první pojistkovky, šedě pojistkové hřebeny pro 4 a 6 pojistek (třebas), dále pokračující pojistky s dráty ke spotřebičům.
1. potřebuješ vypichovák
2. musíš piny v pojistkovce odemknout - nejčastěji fialové závory z plastu, které se o pár mm posunou do strany. Pak lze piny vypichovat vypichovátkem.
...
Pokud to nedáš autoelektrikáři, který tomu rozumí a dělal VW x-krát, tak se to rovná zkurv*né práci a zničeném pojistkovém panelu a přepichovat 50 drátů do nového panelu málo kdo krom mě udělá.
Po přepinování pojistky bude na zásuvce stálé napětí.Nebude to něčemu vadit,když je tam origo po vypnutí 9V ,které po pár minutách zmizí?Nevím,co všechno je na tu zásuvku napojeno.Díky,že se mnou máte trpělivost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.