Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam auto s pohonem na předek. Sou tam Barum Polaris 3. Na mokru to nedrží, na sněhu to taky nedrží.. nedrží to proste nikdy a nikde. Vím, že se můžou dát odlišné pneu na přední a zadní nápravu. Proto bych chtel dát na přední nápravu lepší pneu (se stejnym vzorkem a rozmerem samozrejmne) Jsou to Continental Winter contact TS 860. Na zadní nápravě bych nechtal ty Barumky. A moje otázka zní, jestli to má smysl vůbec. Nebude to delat velky harakiri na tom aute? Co se týče předokolky, je asi lepší dat ty lepší pneu dopředu, ale bojim se, aby třeba předek nedržel lépe než zadek v zatáčkách (?)
Na to asi není jednoznačná odpověď. Mě kdysi učili, že "u předokolky lepší gumy dopředu, bo v průšvihu to pověsím na přední gumy a ty mě z toho vytáhnou"... Před pár lety jsem zaregistroval, že "lepší gumy dozadu, bo se to neurve a průšvih nenastane".... A potom, že" všechny gumy mají být stejné" (bo se prachy musí točit). Dávám lepší na předek.
Taky lepší na předek, zaprvé lepší trakce a utrhlý zadek se přece jen rovná lépe. A zadruhé přední se dříve sjedou takže se to časem srovná na stejno.
To je špatně, harakiri to bude, hlavně to bude výrazně nestabilní při brzdění v zatáčce, pokud nejsi opravdu vyježděný na limitech auta tak to je o hubu (ono to je i tak, jen už víš tak jedeš pomalejc)
Ty brusle zahoď a dej nový všechny 4 gumy. Jestli nemáš prachy na 4x TS860, tak Debica Frigo/ Sava Eskimo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.