Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co dat pozor pri koupi ojeteho auta?

Od: vertigo69* odpovědí: 18 změna:

chtel bych si koupit auto.Na nové nemam a tak koukam po inzeratech. Vyhlidl jsem si VW golf IV. Urcite bych nesel pod sedesat tisic. Poradi mi nekdo na co si mam dat pozor abych nenaletel podvodnikum. A Da se dnes sehnat slusny golf za sedesat tisic, nebo v tom bude nejakej podraz? Diky za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Golf IV patri k nejkradenejsim autom v CR vubec.

Pokud budete kupovat v Ceskem bazaru, tak stocene km budou s vysokou pravdepodobnosti.

To ovsem nemeni nic na faktu, ze kdyz auto bude jinak v poradku - to musi detailne zkontrolovat nekdo zkuseny (ale opravdu zkuseny), ktereho si jiste vezmete s sebou - ze by se pouze kvuli stocenemu tachometru auto brat nemelo. To uz je na zvazeni, zda je v opravdu tak dobrem stavu ci ne.

Jeste jednou vypichnu: Nechte auto primo na miste zkontrolovat zkusenym nejlepe automechanikem. I zkuseny clovek ma v pripade koupe tendenci toho spoustu prehlidnout. Jednoduse touzi po autu...

Provest dlouhou projizdku, jak ve meste, tak mimo mesto a pak teprve kontrolovat. Az po jizde, kdy se muze projevit teceni oleje a podobne. Nechat si auto zvednout, prohlidnout podvozek - cepy, zaveseni, deformace, odkryt kobecercky, hledat rez, zkontrolovat VINka, prohlidnout motor, interier - opotrebovanost...

To, ze neni kradene uz ste psal, ze nejak overite. Cebie a pod.

Dalsi vec je slovo od slova si precist smlouvu - opet se vyplati mit s sebou nekoho, kdo ji prohlidne a rekne, na co si dat pozor.

Kdyz budete mit opravnene namitky na cokoliv ve smlouve a autobazar Vam rekne, ze tohle tak je a jinak to psat nebudou, tak se na to vyprdnete. Golfu je vsude habadej.

vertigo69*
hodnocení

rozsahla odpoved. děkuji.

Člověka který se mnou pojede mám. Je to zkušený automechanik a má dlouholetou praxi ve sve soukrome firme. Nabídl mi, že vezme notebook, pripoji ho k autu, a tak pravdepodobne zjisti pripadne zavady. Mylsim, že slusný autobazar nebude nic namitat prti tomu, aby jsme si auto zkontrolovali pres PC. A v pripade, ze nebudou chtit abychom ho pripojili, tak tam asi nebude neco v poradku,a asi rychle pryc, ze? A určitě obětuju petistovku abych mel jistotu, nez zit v nejistote kdy nekdo prijde s tim, ze je to kradene.

marenka*

Až budete mít vyhlédnutý autobazar, tak si do vyhledávače zadejte jeho jméno a něco negativního. Třeba xxx podvod, xxx pozor, xxx zkušenosti apod. Já to dělám u čehokoliv a vyplatí se to. ;)

vertigo69*
hodnocení

Jo, to je taky dobrej napad...Jeste tedy nemam uplne vybrano, ale pak to urcite zkusim.

ar*

Vertigo vpodstatě to popsal Axus dobře. Jen bych doplnil , určitě budete auta obhlížet sám a pak až vyberete nějaké tak tam pojedete s někým kdo vám auto prohlédne a "ohodnotí"

Pří výběru se zaměřte mimo již zmiňované , jestli auto není lakované, jetli jsou spáry mezi jednotlivými díly stejné nahoře i dole (např. mezi dveřmi ,dveře a blatníky , kapoty a blatníky atd.) Při prohlídce motoru dejte pozor jestli není motor čerstvě umytý a jestli nekde na motoru neleze a nekouká červený silikon. Nechte si sundat plastový kryt motoru ať vidíte jak to vypadá pod ním. Na dílech kolem motoru (hlavně plastových) byvá vždy rok výroby (takové to kolečko kde je měsic a rok) zkontrolujte jestli odpovídá udávanému roku výroby vozu. To samé zkontrolujte u oken na "štítku"bude tam například . . . . . 7 pokud půjde o auto z roku 2007. Mrkněte jak se sjíždějí gumy, jestli nejsou sjeté k jedné straně. Pokud všechno tohle co můžete zkontrolovat jako "lajk"bude OK tak pak na vybrané auto přizvěte odborníka ať prohlédne zbytek do kterého už tak nevidíte.

Kontrola jestli není kradené je ještě možná tady zkontrolujsiauto.cz/...

Přeji šťastnou ruku při výběru.

Ano. To je primo idealni reseni.

Vy kupujete, Vy davate penize, Vy mate pravo vedet, co vlastne kupujete. Pokud se budou sprajcovat, tak neztracet nadeji a hledat dal. Aut je vsude habadej a neni to rohlik, ktery zkazeny bez trapeni vyhodite.

marenka*
hodnocení

0x

Poradí vám zde hromadu věcí, já bych poradila to co vím. 1. aby nebylo kradené 2. na stočené kilometry.

vertigo69*
hodnocení

Tak samozrejmne ze bych kradene auto nechtel ;) to si pak necham overit na registru vozidel sice za 500 ale lepsi dat pet set a mit jistotu nez zaplatit balik, a zjistit ze je kradeny. ale podle ceho poznam stocene kilometry?

marenka*

Tady je hezký článek na to, jak na to přijít ;) sdruzeni-sova.cz/...

doplněno 03.06.10 08:25:

sdruzeni-sova.cz/... *hej**palec*

doplněno 03.06.10 08:31:

Není zač, moc ráda pomůžu *ua*Přeji hodně ŠTĚSTÍ *srdce*

vertigo69*
hodnocení

to vypada dobre. Proctu to. Diky za radu;)

mil®

Můj pojišťovák i já si lustruju auta tady: cardetect.cz/...

musilnabytek*
hodnocení

0x

Pokud máte možnost si zajet pro auto do němec, udělejte to, jeďte dál od hranic a kupovat od soukromé osoby. ušetříte minimálně 20%, servisuje se tam v autorizovanych servisech a nebastlí se tam jak tady. na www.mobile.de je mnoho nabídek.

marenka*

vw-club.cz/...

na takove veci pozor...
na mobile.de je hodne "obchodniku"kteri ti napisou ze chteji nejdrive poslat rezervacni zalohu ve vysi X tisic €... ale auto nikde ...
tak si na to dej bacha-
výňatek z cizí diskuse

autorevue.cz/...

tak nevím no.

musilnabytek*

zarezervovat auto u vlastníka auta-soukromé osoby a pokud bude slušný a prodej myslí vážně, žádnou zálohu nechce. sednout na autobus nebo s někým do auta a vydat se na cestu. Dá se domluvit, že do čr dojedete na německých značkách a pak mu je pošlete zpět, aby se nemuseli vyřizovat převozní. Pokud chce někdo zálohu za něco co nevidím, tak už to zavání a poohlédnout se jinde. Soused, bývalej automechanik takto jezdí jednou týdně pro auta co má na kšeft nebo pro konkrétního zákazníka.

erikch*

připojím se k výše uvedenému-na západ od našich hranic z více jak 90% lidí prodávajících auto ani nenapadne "něco upravovat",aby se lépe prodalo(krom umytí a vyčištění),další věcí je mnohem transparentnější původ vozu-narozdíl od našich končin.Trošku se pozastavme nad různým "ověřením"(Cebia,Cardetect ap.)Uvedu příklad -někdo s alkoholem auto bez havarij.pojištění zbourá(nabourá),způsobí škodu pouze sobě(a např.stromu)-nehodu samozřejmě nehlásí-čili o ní není nikde záznam,nechá si ukrást to samé, precizně předělá a nikdo nic nezjistí,jelikož veškeré doklady souhlasí(žádný záznam o nehodě.ztrátě apod.)-to zjistí až třeba horlivý rakouský policista s "čtečkou"kódů v barvě-a jdete domu pěšky...Už jsem to tu nedávno rozebíral,jenom tak v kostce...Kam se asi podějí ty tisíce(desetitisíce)ukradených aut v ČR? Nemalé procento jich takhle jezdí jako tzv.překopávky...Já osobně ojeté(na nové nemám)auto jedině z dovozu na západ od hranic(individuálního-sám vidím i pův.majitele,což taky hodně napoví)a mám téměř jistotu,že auto jednak není kradené,stočené budíky,všelijak jakožeopravené atd.,prostě to co vidím,tak to taky kupuji...Opravdu se vám to vyplatí,takže se toho nebojte a zalovte na netu-šťastnou cestu!

stirecek*
hodnocení

0x

Při ceně auta cca 60tis by mě ani tak nezajímaly kilometry, jak spíš technický stav, který bude odpovídat stáří. Doporučuju mít alespoň15-20tis v záloze.

Mobile.de je solidní firma a nikdo zálohu předem chtít nebude, auto stačí zamluvit a pak si osobně přijet. Dovoz ale stojí další peníze, tak i s tím je třeba počítat. Ve vaší cenové relaci bych pochyboval, zda se individuální dovoz vyplatí.

Jinak VW jsou auta jako všechny ostatní, jen s tím rozdílem, že díky propagaci a reklamě si drží vyšší cenu a nedá se předpokládat, že takto staré auto bude mít lepší stav než kterákoliv jiná značka.

nu*
hodnocení

0x

tak já bych pod šedesát tisíc šel, kdyby s tím souhlasil prodejce, koupil bych si golfa ojetého v SRN, se servisné knížkou a jasným původem, jel bych si pro něj sám, sám ho odhlásil na SRN úřadu, auto fyzicky kontroluje německý úředník včetně identifikátorů a nepotřebujete pak vyhazovat tisíce za cebia, cardetect a další test-firmy...auto si také umyjete a vyčistíte sám, nemusíte připlácet 20 tisíc překupníkům a dovozcům, kteří auta před prodejem leští, tepují, bouraná spravují atd...a že je přeprava po ose trochu dražší? dražší než co? Než přeprava odtahovkou, kde zaplatíte 12K č kilometr? Kdo Vám dnes doveze auto z Německa zadarmo?

odjinud*
hodnocení

0x

Všeobecně platí asi toto:

1. požádat o VIN kód a registru odcizených vozidel zjistit, zda není kradené. Sice to není nějaká extra ochrana, ale zase je to hned a zadarmo.

2. posoudit tech. stav vozu - to je celkem individální dle typu. Každá značka a její konkrétní model má své chyby. Je dobré se zeptat lidí z nějakého Golf klubu, co je nejlépe kontrolovat právě na Golfu IV. To pak prověřit.

Všeobecně jde o to aby auto nebylo bourané - to se pozná nejčastěji podle pokřivených plechů okolo motoru nebo v kufru nebo taky podle odlišného odstínu kastle v určitých místech nebo že nějaké dveře (díl) nelícuje. Pak se řeší koroze - hlavně zadní podběhy a lemy atd., co rezne se zeptej kluků z Golfu klubu. No a poslední je ten zbytek - jak vypadá motor, jestli z něj (a taky z převodovky neteče olej), jaký má zvuk při různých otáčkách, jestli není vůle ve volantu, zda při sešlápnutí spojky to nehučí jinak... a smozřejmě se dívat i pod auto (klidně si vem sebou i baterku). Pak následuje jízda - jak to jede, jestli auto netáhne ke straně při jízdě a při brždění atd. No a i skontroluj světla atd. Pokud má klimu, tak tu a taky bagy.

3. posouzení majitele - pokud vypadá ten prodávající nedůvěryhdně, tak bych to asi nevzal i kdyby auto samotné bylo ok...

Pokud máš možnost, vem si sebou někoho kdo Golfa má a ví co a jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]