Nejste přihlášen/a.
Ahoj, hučí mi něco v autě, jde to zprava zepředu. Hučení to je jakoby přerušované či jak to nazvat, pokud v rozmezí těhle rychlostí vyřadím, tak je slyšet takové hluboké vrčení. Podobné jako při jízdě po čáře na silnici. Hučí to mezi 60 a 100, pak už ne (víc jak 140 jsem nejel). Nejvíc to je slyšet kolem 80-90 km/h. Hučí to při jízdě rovně a při ostřejší zatáčce doleva. Pokud jedu doprava tak je to ticho. Hučí to takhle už asi 3 tisíce kilometrů a přijde mi, že se to nezhoršuje. Kamarád mi ale říká, že tahle umí hučet i pneumatiky. Můžu jako laik nějak jednoznačně rozpoznat, zda je to ložisko, nebo od pneu? Ty jsou 2 přední Hankook 7 mm, a 2 zadní Continental 5mm a ty jsou sjeté trochu víc vnitřky, ale hluk je slyšet zepředu...
Díky za rady
Díky za rady
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
5x
Při zatáčení vlevo jde zátěž na pravé kolo, takže pokud to hučí, tak je to opravdu pravé kolo. Ložisko hučí i Při jízdě rovně a dokonce umí hučet i v různé rychlosti. Při vyšší klidně ne a při nižší ano.
Další věc je zatáčení doprava a je ticho, to ukazuje zase na Ložisko, protože se zátěž přenese na levou stranu, proto je ticho.
Pmeumatiky hučet umí a hlavně zimní, ale podle popisu je to na 99% ložisko. Již jsem zažil několikrát a chovalo se to pokaždé trochu jinak.
doplněno 07.10.22 21:04: Můj Renault takhle ujel taky pár tisíc, než se to začalo zhoršovat. Dá se zvednout na hever a s kolem točit co to dá a pokud v tom chroupe, tak je to ložisko, ale temhle experiment nemusí být průkazný, protože to rukou neroztočíš na požadovanou rychlost a není přenesena váha vozu.
Další věc je zatáčení doprava a je ticho, to ukazuje zase na Ložisko, protože se zátěž přenese na levou stranu, proto je ticho.
Pmeumatiky hučet umí a hlavně zimní, ale podle popisu je to na 99% ložisko. Již jsem zažil několikrát a chovalo se to pokaždé trochu jinak.
doplněno 07.10.22 21:04: Můj Renault takhle ujel taky pár tisíc, než se to začalo zhoršovat. Dá se zvednout na hever a s kolem točit co to dá a pokud v tom chroupe, tak je to ložisko, ale temhle experiment nemusí být průkazný, protože to rukou neroztočíš na požadovanou rychlost a není přenesena váha vozu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]