Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s parkovacími senzory

Od: broumik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Koupil jsem auto s LED zpátečkami ( homologaci teď neřeším) a rozhodl jsem, že namontuji sadu parkovacích senzorů.

Řídící jednotku senzorů jsem přiletoval na kontakty v konektoru zadního světla a při zkoušce jsem zjistil, že s LED žárovkou senzory pípají nepřetržitě i přes odpojení jednotlivých senzorů. Po vrácení vláknových žárovek tento problém přestal. Přesto bych se chtěl zeptat jak bych mohl to rušení LED žarovkami vyřešit, ikdyž nejsou úplně legální, tak na couvání to byl luxus a chtěl bych nejraději kombinaci senzory+ světlo.

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nepíšeš jestli to dopředu máš tažené dráty nebo to má wifi. I když to se dělá spíš u kamer. Ta řídící jednotka se stanfartně připojuje na kontakt u řadící páky jestli nepomůže ani to, tak můžeš signálem od světla jen spínat 12v relátko a napájení pro senzory vzít přes jinou pojistku. To by mělo tu interferenci vyřešit. Relátko stojí na aliexpress asi dolar takže u nás bude k sehnání tak max.kolem 40korun.
007cz
Na jaký kontakty u řadící páky?
broumik
No dopředu tažené dráty nemám, mám verzi pouze s reproduktorem a všechno pozapojované v dutině v kufru.
A tedy zkusit tu řídící jednotku napojit například na zásuvku v kufru? (Zásuvky mám spínané s klíčkem,jinak na nich není žádné napětí) a pak pospojovat přes relé s kontakty, které vedou do žárovky zpátečky?
007cz - jak auto pozná, že má rozsvítit couvačku?
Má prostě tlačítko které při zařazení zpátečky šaltpáka zmáčkne. Kde není pod šaltpákou, najdeš ho na převodovce. Dneska, když je auto takový malý počítač na kolečkách už samozřejmě asi potkáš i auta, kde je to řešený softwarově, ale to jednoduchý tlačítko je pro výrobce nejlevnější řešení.
007cz
Totak, ano je to tak, já jen, že u řadící páky jsem ještě nikdy spínač zpátečky neviděl.

007cz
hodnocení

0x
Neznám důvod proč by led. dioda rušila park.senzor.
broumik
Právě jsem se snažil najít různé důvody proč, ale nikdo takový problém neměl, možná jestli to může souviset s hlídáním žárovek v autě? Jedná se o Fiat Stilo
007cz
- na kostru, + na zpět. světlo, žádná věda. Při zařazené zpátečce je na přívodu k ECU parkáče 12v?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]