Nejste přihlášen/a.
Takže pokud tam zastavím a jdu si k automatu zaplatit parkovné a mezitím projede kolem "rychlostroj na peníze"tak už platím pokutu. Takže mám ideálně "vjet na chodník"u automatu a zaplatit a pak hledat volné místo které ale také nemusím najít.
A jak se dokazuje překročení v modré zóně 3 minuty - co když tam budu stát 5 minut.
Mě nejde otevřít odkaz, ale je to tak, jak píše kolega mettaxa®
Kontrolní vozidlo projíždí několikrát, nežli zaznamená porušení předpisu.
Mě pak taky nešel otevřít, ale už zase jde.
Tady je část textu - proto mě to bylo divné.
Tak tuto zajímavou informaci jsem se dozvěděl na dopravním odboru /... 3. Vypadá to, že milý úředník si přiohnul zákon o provozu na pozemních komunikacích k tomu, aby mohl používat jako důkaz fotografie z automobilu Eltodo. To totiž pořídí fotografii, ale již nedokáže prokázat, že jste na místě jen nezastavili. Takže potřebuje, abyste porušili zákaz zastavení. A to je kámen úrazu, hlavně pro vás. Bylo mi řečeno, že dle tohoto podivného výkladu, musím nejdříve zaplatit v parkovacím automatu a až poté můžu auto zaparkovat. Jak absurdní.
A tyhle šikovná autíčka používají pouze v Praze, anebo i v jiných městech?
takže pokud tam není zákaz zastavení, tak lze parkovat zadarmo minimálně 10 min.? )
1. Zastavíte a jdete zaplatit. Šmírák projede poprvé dřív, než zaplatíte. Zatím se nic neděje, ale jste v paměti. Šmírák po 3 minutách (nikoliv po 10) projede podruhé - už máte zaplaceno. Opět se nic neděje, je to O.K.
2. Zastavíte a zaplatit nejdete. Šmírák projede poprvé. Zatím se nic neděje, ale jste v paměti. Šmírák po 3 minutách projede podruhé - Vy zaplaceno stále nemáte ale už tam nejste. Takže je jasné, že jste tam nějakou dobu (minimálně ty 3 minuty) stál bez placení. To už se něco děje a už to není O.K. Čekejte pozdrav v ceně několika stokorun.
Jo, a tahle šmírovací auta jezdí všude, kde jsou parkovací zóny.
Magdon.
A co když se nevrátím do 3 minut, ale třeba do 5 minut.
Takže šmírák projede podruhé - než jsem došel k automatu a někdo tam byl přede mnou a nějak mu to nešlo tak se vrátím se zaplacením za 10 minut -
Osobně se mi stal případ,kdy mě samotnému to trvalo více než tři minuty u automatu. ona totiž byla dotyková obrazovka a RZ značka se nezadávala tlačítky,ale dotykem a blbě to fungovalo, takž jedno stlačení mě vzalo 2 x a nebo vůbec. takže jsem to musel několirát opravovat.
A jinak by mě zajímalo, zda šmíráka zajímá jen RZ a nebo celé vozidlo. Co když bude na vozidle ukradená RZ?
Šmírák zaznamená celé auto, ale zajímá ho jen RZ. Její záznam se odesílá on line do centrály, kde se automaticky vyhodnotí. Že neumíte dostatečně rychle zaplatit nikoho nezajímá. Pokud na zařízení byla nějaká porucha, měl byste to po předvolání ohlásit.
Je to moje vlastní zkušenost. Zaparkoval jsem před domem přítelkyně abych jí pomohl do 3. patra s nákupem. Říkal jsem si, že na tu chvíli nemá smysl platit 1/2 hodiny parkování. Stálo mě to 800 Kč a nikdo se semnou nebavil .
magdon.
za třetí.
Co když to nestihnu zaplatit do 3 minut, ale až např. do 5 minut - to znamená zaplatím to až po druhém projetí šmíráku - čeká mě pokuta a nebo ne?
za čtvrté
zaparkuju,projede šmírák po prvé, pak odjedu a znovu zaparkuji podruhé ale na jiném místě - a pak projede šmírák podruhé to dopadne jak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.