Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2x překročení rychlosti ve stejný den

Od: saman47® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, je pravda, že pokud mě v úsekovém měření rychlosti v jeden den na stejném místě 2x změří překročení rychlosti, tak mohu dostat pokutu pouze za jeden z přestupků? Tz. když mě chytí ráno za překročení o 7km/h a odpoledne za překročení o 7km/h?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pravda to není. Jsou to dva samostatné přestupky.

Aby to bylo, tak jak si myslíte a někde jste slyšel, muselo by více přestupků proběhnout současně. Tresty za ně se pak nesčítají, ale bere se ten nejzávažnější.

Například, když Vám ráno naměří vyšší rychlost, k tomu zjistí, že jste pod vlivem alkoholu a ještě máte na vozidle propadlou technickou. Řešit přestupky se budou všechny, ale pokuta a body se budou týkat toho nejzávažnějšího.

hodnocení

3x

Tak si to představ tak, že pojedeš po dálnici a za tebou civilní auto policie.

Ty překročíš rychlost o 40km/h. Pak znovu překročíš rychlost o 50km/h a nakonec překročíš rychlost o 60km/h.

Takže když tě policie zastaví na odstavném parkovišti, tak bude řešit ten největší přestupek.

Když tě ale na stejné dálnici o hodinu později chytnou ještě jednou jiní policisté, tak se možná budou ptát, jestli si takový řidič nezaslouží více než pokutu.

hodnocení

2x

Na to jsi přišel kde? Přestupek je přestupek, je jedno, na kterém místě, kolikrát a v jakou dobu.

hodnocení

Nikde, protože jsem tento názor slyšel a nevím jak je to opravdu, dovolil jsem si položit otázku.

jirka7

Pozor, neplést s tím, že za stejný přestupek nemůžete být potrestán dvakrát. Toto jsou dva různé přestupky, takže trest za každý samostatně.

Slyšel jsi ten názor NIKDE. To je dobrý. Viz odpověď jirky.

hodnocení

Pokud Vás moje odpověř rozčílila, moc se omlouvám, zaroveň děkuji Jirkovi za srozumitelnou a jasnou odpověď.

Proč si myslíte, že jsem rozčílený? Já jsem dal taky srozumitelnou odpověď.

hodnocení

Asi jsem se spletl, promiňte..

hodnocení

2x

jsem si vzpomněl na vtip:

Jel frajírek kolem kamery s krabicí por měření rychlosti - takový menší záblesk při focení - chachá, jsem jel jen 40 ... tak to otočil a jel znovu - 35, pak zas, 30 -... jeho nálada se trochu zkazila, když mu pak přišly 3 pokuty za jízdu bez pásů.

hodnocení

2x

To určitě pravda není. Dám přirovnání k jízdě v dopravním prostředku bez jízdenky. Když revizor kontroluje pasažéra bez jízdenky, tak daný pasažér dostane pokutu a k této pokutě je připočítána výše jízdného. Takže daný pasažér může v daný časový údek jet dál. Když by ale byl po čtvrt dni kontrolován znova a opět by neměl jízdenku, tak by byl pokutován znova.

Co se týká silniční kontroly, tak kdyby teoreticky policisté měřili na nějaké silnici dvěma radary, vzdálenými od sebe např. kilometr, a nějaký řidič by jel v obou úsecích větší rychlostí než je povolená rychlost, tak klidně může dostat dvě pokuty.

Podobně, když by nějaký řidič neměl nasazen pás a dostal by od nějaké policejní hlídky pokutu, taky to neznamená, že bez pokuty může jet v daný den dál bez nasazeného pásu.

hodnocení

1x

Jsem rád, že se všichni shodli, že budete pokutován 2x, stejně jak jste udělal dva přestupky,.

hodnocení

1x
Možná si to pletete s parkováním, protože tam tomu tak je, ovšem za určitých podmínek.
Pokud stojíte například v obytné zóně mimo vyhrazené parkování a najdete tam lístek a vozidlo zůstane tam kde je a večer dostanete další lístek nebo přijdou 2 pokuty na přesně stejném místě z toho dne, tak stačí zaplatit pouze jednu.
Pokud se ale po ranní pokutě dá vozidlo do pohybu a odpoledne se vrátí a stojí trochu jinde a dostanete druhou pokutu večer, pak platí obě dvě. Bere se to tak, že pokud jste s autem odjel, tak jste to porušil 2x. Pokud jste nikam nejel, stále je to jedno porušení. Tohle se mi už párkrát stalo.
Tohle se ale netýká rychlosti a když se nad tím člověk zamyslí, tak by to tak ani být nemohlo. To by si každý po pokutě ten den mohl jezdit jak chce.

paveldvorak
hodnocení

0x

za jeden přestupek lze potrestat jen jednou, přijde první příkaz s pokutiu dejme tomu na 800 Kč a ten se zaplatí, přijde druhýá příkazb s pokutou a podá se odpor...bude se to řešit v klasickém správní mřízení...správní orgán řízení zastaví a pachateli pokutu zruší ale naíčtuje mu náklady řízení dejme tomu 2000,- Kč..takže to vyjde na steno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]