Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nereagující plynový pedál

Od: floresstepan odpovědí: 13 změna:
Ahoj, mám takový problém se kterým si nevím rady... Při jízdě mi často přestává reagovat plynový pedál. Jedete a najednou nelze přidat plyn ( pedál normálně sešlápnout jde). Při následném vypnutí motoru a nastartováním vše funguje a za nějakou dobu znovu... Myslíte že se problém vyřeší výměnou plynového pedálu? Děkuji za rady
doplněno 02.10.22 21:16: Jedná se o čtverkového Golfa TDI rok 2001
doplněno 02.10.22 21:23: Jen dodatek při vzniku problému začne blikat kontrolka žhavičů

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

3x
Auto ti padá do nouze (nouzového režimu), doporučuji diagnostiku.

hodnocení

2x

Určitě se trefím.

Odchází brzdový spínač. Nelze totiž na koncernu stát na brzdě, jet a přidávat plyn. Automaticky brzdový pedál ho znefunkční. Jak IV Golf, tak Fabia 1.

Na naftách to signalizuje i žhavič.

Svítí brzdová světla? Můžou a nemusí. Je tam ten spínač dvojitý (dva kontakty). Ověř funkčnost i diagnostikou v bloku hodnot.

Pokud plynový pedál reaguje na stojícím autě a stává se to jen za jízdy, tak je to na 100% brzdový spínač.

Tak to zírám. Na tom ventu i jedničkové octě jsem běžně stál patou na brzdě a špičkou přidával plyn. Čtverku golfa neznám, znamená to, že to neumí? To by byla škoda...:(

007cz
Brzd. spínač ti nehodí auto do nouze.

007cz mu to ale nepadá do nouze. Mu nesvítí kontrolka MIL, ale bliknou občas žhaviče.

...

Vento mělo plynový pedál lankem. Golf IV a Fabia 1 začali používat elektronický plyn. Kdyby mu nešel, tak svítí EPC.

Mu ovšem reaguje. jen vypadne, protože nefunguje spínač brzd.

Jedničková octa AKL má taky plyn lankem. tam se to měnilo na EPC postupně. Ne hned.

Tady to taky řeší. je to celkem u VWčkářů profláklé.

google.com/...

007cz
Vypne zapalování a zapne tak vše funguje, klasická nouze. Kontrolka žhavení neupozoznuje jen na závadu brzd.spinace nebo osvětlení. Tipuji turbo.

Na stojícím vozidle vše funguje, protože blokace EPC funguje jen při určité rychlosti.

Navíc i vadný spínač může občas sepnout a občas ne.

Ať zkusí brzdová světla.

A pak nám napíše, kdo měl pravdu :)

S vyblokovaným EPC funguje pouze volnoběh.

S vadným turbem se dá jet i bez regulace. Sice to bude líná mrcha, ale pojede (plyn přidá)

007cz
Pokud je třeba překročen plnící tlak turba auto padá do nouze, přesně jak popisuje tazatel. Auto je evidentně v nouzi. Kdo má pravdu je mi jedno, i tak je tahle rubrika je dosti komická.
stefan

Prosim vas,uz niekto tento problrm vyriesil? Mam golf 4 tdi ,66kw a nereaguje plyn.Ked nastartujem,funguje normalne aj ked slapem na brzdu.Ale ke sa pohnem o meter sa stupim na brzdu,otacke vyskocia na 1200 a blika zhavenie..Plyn uz nereaguje.Snimac brzdy som vymenil. Konektory suche.

hodnocení

0x

Fajn. Bylo by docela fajn vědět, jestli jde o Trabanta, nebo Ferrari. Ono totiž ne všechny auta mají ovládání plynu stejně.

Nicméně soudobá auta mají většinou elektronický pedál, což by predikovalo špatný kontakt, nebo vadný ten senzor na pedálu

floresstepan
hodnocení

Je to Golf čtverkový motor TDI rok 2001 najeto 171 000 km... Vždy mi při tom zabliká kontrolka žhavičů

hodnocení

0x
" Jedete a najednou nelze přidat plyn ( pedál normálně sešlápnout jde)." - pokud jedete do nějakých třech tisíc otáček, vše OK, přes tři tisíce +- auto zvadne? U venta jsem měl (asi) dvě čidla tlaku oleje. V nízkých točkách to jelo, ve vyšších to nestíhalo mazat, tak to druhé čidlo shodilo do nouzáku. Měl jsem vadné olejové čerpadlo. U octy mi to dělá teď, podezírám poškozenou hadičku podtlaku. Přidám plyn a spadne do nouzáku, celkem opruz při předjíždění. Běžte na diag.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]