Nejste přihlášen/a.
jsem ve svízelné situaci. Ztratil jsem totiž jak velký, tak i malý technický průkaz. Na základě čeho mně na úřadě vystaví jejich duplikáty, když není z čeho čerpat informace. Kdybych měl jeden z nich, nebyl by asi problém, ale takhle?
Jednalo se ještě o starý knížkový velký tp, malý byla ještě šedá papírová skládačka.
Předem všem děkuji za užitečné informace.
5x
Možná evidenčku, kde opíší SPZ a VIN a auto nafotí. Na základě těchto ověřených informací bych šel na magistrát.
Já tu hubu ale na úřadě ukážu. Autem k babě na přepážku do baráku a poschodech nezajedu.
Jak mi uvěří na přepážce, že to auto ještě existuje?
4x
Já jsem došel na registr vozidel, zaplatit 2x100(asi) korun a hotovo. Samozřejmě ještě vyplnit žádost.
když není z čeho čerpat informace***Jak víte, že nejsouv databázi uloženy info o Vašem vozidle? Kdy bylo vozidlo naposledy na technické?
Už jsem dočetl doplnění.
Jděte s občankou na registr vozidel, tam to vše vyřešíte.
3x
Asi nedůležitá informace, ale co je to za auto a z jakého roku? Kdy dělalo naposled STK/ME nebo kdy byly naposled značky v depozitu (že by si třeba udělali sken ORVček, ale nevím, zda ho dělaj).
Mohl by být do budoucna problém i kvůli tomuto?
denik.cz/...
Nejste blbec, časem je najdete, páč jste je určitě nevyhodil.
Já měl podobné, přívěs po TK na podzim. V létě chystám karavan, hledmá desky s techničáky, technickou atd a nic.
Nikde nenašel, ani v jedné domácnosti.
Tak jsem šel pro oba techničáky. bez problémů.
Asi za 3 týdny se našli, omylem uložené ve skříni s prádlem. NIKDO je tam ale nedal sami tam vlezly.
0x
v parlamentu je ve 3. čtení novela zákona podle které se poplatek za vystaveni duplikátu registračních dokladů zvyšuje na 500,- Kč...Takže velký + malý - 1000,- Kč...Mělo by to platit od nového roku
vyépaltí se udržovat doma pořádek
Litr za takový úkon problém nevidím, tohle člověk nedělá každý měsíc. Ovšem principielně, to eráru vzrostly režie o 100%? Asi ne, že? Takže je to další odvod výpalného do zbordelizovaného státního rozpočtu...
V článku je skutečně zásadní CHYBA, platnost evidenční kontroly se neprodlouží na 2 roky, ale jen tna jeden rok...původní text novely zu dílny MDCR obsahuje prodloužení na 2 roky, ale kvůli pozměnovacímu / ničím nepodloženému / návrhu poslance Kolovratníka z ANO bude platnost prodloužena jen na jeden rok / 1 rok/...
Argumenty pana poslence si mlže každý přečíst, neodvolává se na žádné statistiky a nemá ke svému návrhu žádné argumenty, prostě jen něco tvrdí...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Také informace, že každý může při přepisu podat žádost sám za sebe /ale u stejného úřadu/ je zkreslená, to lze udělat i dnes, tady jde o digitalizaci a společná žádost se bude podávat prostřednictvím PORTÁLU OBČANA...úpředstavuji si to takto...před měsícem jsem udělal technickou prohlídku, takže evidenčka mi platí...v neděli prodám auto, oba si sedneme k počítači a přihlásíme se k portálu občana, vyplnímer své osobní údaje a údaje auta a odklikneme přepis...jedne z nás zaplatí poplatek, elektrkonický systém si najde evidenčku, najde si povinné ručení, sparuje se to platbou poplatku a na monitoru nějakého úřadu se objeví ikona přepisu...ten by to měl zřejmě zkontrolovat vytisknout nové osvědčeno o registarci a doručit (kurýrní službou?) novémui majiteli...to je moje představa...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Už dnes lze na portálu občana najít informace o tom, která auta mám vedena na svou osobu / firmu/, kdy byla provedena technická prohlídka auta a s jakými výsledky, jaké mám osobní doklady, jaké mají číslo, do kdy jsou platné / občanka, pas, řidičák) kolik mám trest. bodů atd...bohužel hodně lidí to vůbec neví a stát zatím nevěnoval žádnou pozornost informační kampani která by jim to objasnila...
0x
v ČR je už platný zákon o digitálních službách a ministerstva mají do konce roku vypracovat katalog všech úkonů které budou digitální, ty mají být "digitální" někdy od roku 2025...necháme se překvapit...pokud jde o MDCR, bude zřizovat PORTÁL DOPRAVY...napsal jsem portál občana ale ten už funguje stará se o něk MVCR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.