Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava predniho skla

Od: berivo® odpovědí: 12 změna:
Jel jsem za autem a od jeho kol odletěl kamen a trefil mi sko. Samozřejmě mi ujel, blikal jsem, troubil a jel dal. Na netu je x druhu moznosti oprav, jakou kdo má zkušenost s vyrobky. Diky za radu
Oprava predniho skla

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
I kdyby neujel, asi byste s plněním u jeho pojišťovny neuspěl.
Buď si kupte opravnou sadu, zkuste to zalepit a doufat, že se to nebude rozlézat, nebo sklo rovnou nechte vyměnit.

hodnocení

2x

Samozřejmě, že ujel. Nešlo přece o žádnou dopravní nehodu, Vy nemáte žádný důkaz, že kámen odlétl přesně od daného auta.

Ale k věci - tohle je sice mimo zorné pole - to je definováno jako plocha stíraná stěrači, ale je dost pravděpodobné, že se to rozleze dál. Za mě - vyměnit sklo. zajisté máte připojištění, takže prakticky o nic nejde.

asd1

Je to škoda způsobená provozem vozidla která jde z POV. Ovšem pojišťovny jsou takový kurvy že když není jednoznčný důkaz tak poškozeného vyfakujou i v případě jeho uznání viny. Na druhou stranu se to dost zneužívalo když němoku náklaďák vysklil vokno a ujel (ani o tom nevěděl), tak se to domluvilo s jiným ktarý to vzal na sebe..

Takhle cinklý je na výměnu skla, oprava možná tak v Africe..

No to je právě ten problém - to ,,způsobení´´ Pokud pojedu se sklápěčkou a spadne mi z korby šutr někomu na auto, je to jasný - jsem lempl, nezajistil jsem si náklad, škoda jde za mnou. OK, beru.

Ale jestli někde odlétne nějaký šutr od pneumatik? Je přece jasné, že ten dotyčný ,,pachatel´´ tam ten šutr neumístil, ani nijak nezapříčinil to, že ten šutr odlétl a už vůbec neovlivní kam ten šutr poletí. Navíc kdo posoudí, jestli se to stalo právě teď, nebo včera, před týdnem? Jak už jsem tu psal, přední sklo měním +- 1x ročně ( jen to současné přesluhuje, už jede 3 zimu, ale už to má taky spočítané, má pavoučka uprostřed skla, sice v mezích 2cm, ale v protislunci je to nepříjemné, půjde po zimě na výměnu) - tedy u služebáku, tam pojistku neřeším, ale u všech svých aut mám připojištěná skla a zvěř. To beru jako standard. Přeci si nebudu hrát na GTA a nahánět nějaké pseudopachatele po silnicích ...

asd1

Nemůže za to, ale způsobil to - najel na šutr vyhodil ho do vzduchu a trefilo to okno.. Stejně jako když prorazíš gumu, neukočírudeš to a nabouráš - taky jsi za to nemohl, způsobil jsi škodu a jde to z ručení.

Pár vyčůránků to zneužívalo pro výměnu skla zadarmo i když to křápli oni sami, tak pojišťovny začaly využívat kličku jak neplnit (překvapivé *smich* ), odnesou to poškození které pojišťovna vyfakuje i když to fakt rozflákal šutr od konkrétního auta (jiný tam nebylo a ani cigoši z křoví nic neházeli)

hodnocení

1x

Stavíte se v autosklo opravně - tam vám vysvětlí, jak moc je to nemožné a domluvíte se na výměně čelního skla. Do příště si sjednáte připojištění čelního skla do pojistky (pokud bude částka za opravu nad 4000,- se to vyplatí)

kolemjdouci
hodnocení

0x
Jak tohle chcete opravit? Navštivte autoservis.

hodnocení

0x
Vyměnit sklo a příště dodržovat bezpečnou vzdálenost.
Ono kdyby jsi ho zastavil, tak by ti jeho pojišťovna nic nedala a ještě by na tebe dělali ty ty ty.

jirib
hodnocení

0x
Opravují se malé prasklinky...cca do 10-15mm...
Né takovéhle pavouky...

hodnocení

0x

Tohle chcete opravovat? Ne...že ne..

Prostě necháte vyměnit sklo komplet, je to za chvilku hotové, objednáte, udělají, zaplatíte, odjedete.

A pro příště budete vědět, že sklo se vyplatí připojistit.

asd1

Připojistit skla se drtivý většině lidí nevyplatí.. Leda Promonovi kterej je rozbíjí furt *smich*

Já nééé *smich* Já jsem ta oběť, které ostaní hážou šutry do okna. *smich* A jeden tu tvrdil, že je to přece zapříčiněné tím, od jehož kola šutr odlétl, že ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]