Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla?

Od: jet87® odpovědí: 10 změna:

Jde nějak přes VCDS v přizpůsobení vypnout stírání po ostřikování čelního skla? Hledal sem v VCDS v přizpůsobení a nic

V zimě stříkám kapalinu na zamrzlé sklo a hned to stěrače setřou. Samíostatný ostřik Fabia nemá.

Procházel sem el. schémata a mohlo by to jít když se odpojí na centrálni BSG jednotce na svorkovnici XS4 pin 15.

Ostřikovače jsou totiž zapojené přímo z napájené natvrdo z pojistek přes páčku. Pokud to dobře chápu.

viz. schéma

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla?
Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano lze.

V BSG -> přizpůsobení kanál 07 čas po ostřiku standart 5s na stěr (lze naladit 0s - 255s)

Stejně tak lze zapnout nebo vypnout v kodování jednotky setření zadního skla při zpátečce.

Hodnota k nakodovaní či odkodování je 08192

...

Piny nevypichuj!

hodnocení

To nefunguje. Kanál 07 není přistupný.

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #3
Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #4

Všechny BSG to neumí. Máš Cčko.

Já mám Fkovou.

Na Dčkové jde nastavit přizpůsobením i trojblik nebo 4blik (1-5blik). Cčková to neumí.

Sežeň si lepší BSG a tu nakoduj stejným kodováním a v přizpůsobení si ji uprav dle sebe.

...

Cčkové jsou snad ty nejchudší a cpali je do classica a juniory.

Tak jsem to na své zkusil nakodovat a pletl jsem se v tom, že je kanál 7 dodatečné setření.

Tedy při ostřiku vždy setřou 3x stěrače, ale 07 lze nastavit 4tý cykl stěračů na dodatečný stěr a od prvotního 3troj setření po sobě se nastavuje doba po 4tvrté poslední dodatečné setření.

To dělá kanál 07

Takže vypinovat.

04.10.22 18:30
Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #5

Já nejvíc koduju hodnotu 1 na tažné (oživuje novou kontrolku v budíkách) a zadní stěrač.

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #6

hodnocení

Není mě jasné jaky to bude mět vliv na zadní stěrač. Asi nepojede to komfortní stírání.

V příručce montážních místech je napsáno T18a/15- vstup od spínače stěračů, výstup pro motor stěrače zadního skla.

Vstup je jásný. Sepnu přední stěrače dojde, signál na pin15 a po ostříknutí jěště ŘJ 3x setře.

U hachbacku je motor ostřikovače je navrdo přes páčku z spojů A102 - A156.

U combi taky akorát je tam převracení + a - u motorku. Uplně přesně nechapu to elektrické zapojení.

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #7

Musíš zachovat line A102 a A156 ve schématu.

Motorek ostřikovače je jen jeden a v páčce stěračů se přehazuje kontakty jeho polarita + a -

Do BSG jednotky vede informační drát z linie 102 a na základě jeho informace dojde k aktivaci předního stěrače.

Určitě se přes BSG line 102 nekostří, aby šel zadní stěrač. To mě příjde jako blbost. Spíš nepůjde funkce aut. zadního stěrače při zařazené zpátečce a zapnuté páčce předních stěračů.

Máš vypichováky na JPT a micro timmer? Microtimmer lze vypichovat i obyčejnou LED 5mm diodou, protože má drátové vývody čtvercového průřezu a přesně pasují. Nezapomeň piny před vypichování odemknout fialovou závorkou.

Fabia 1 vypnutí stírání po ostřikování čelního skla? #8

hodnocení

Uvedený postup funguje. Pozor - přestane fungovat funkce automatického setření zadního okna při zařazení zpátečky.

Aha, díky za zpětnou vazbu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]