Nejste přihlášen/a.
Jde nějak přes VCDS v přizpůsobení vypnout stírání po ostřikování čelního skla? Hledal sem v VCDS v přizpůsobení a nic
V zimě stříkám kapalinu na zamrzlé sklo a hned to stěrače setřou. Samíostatný ostřik Fabia nemá.
Procházel sem el. schémata a mohlo by to jít když se odpojí na centrálni BSG jednotce na svorkovnici XS4 pin 15.
Ostřikovače jsou totiž zapojené přímo z napájené natvrdo z pojistek přes páčku. Pokud to dobře chápu.
viz. schéma
Ano lze.
V BSG -> přizpůsobení kanál 07 čas po ostřiku standart 5s na stěr (lze naladit 0s - 255s)
Stejně tak lze zapnout nebo vypnout v kodování jednotky setření zadního skla při zpátečce.
Hodnota k nakodovaní či odkodování je 08192
...
Piny nevypichuj!
Všechny BSG to neumí. Máš Cčko.
Já mám Fkovou.
Na Dčkové jde nastavit přizpůsobením i trojblik nebo 4blik (1-5blik). Cčková to neumí.
Sežeň si lepší BSG a tu nakoduj stejným kodováním a v přizpůsobení si ji uprav dle sebe.
...
Cčkové jsou snad ty nejchudší a cpali je do classica a juniory.
Tak jsem to na své zkusil nakodovat a pletl jsem se v tom, že je kanál 7 dodatečné setření.
Tedy při ostřiku vždy setřou 3x stěrače, ale 07 lze nastavit 4tý cykl stěračů na dodatečný stěr a od prvotního 3troj setření po sobě se nastavuje doba po 4tvrté poslední dodatečné setření.
To dělá kanál 07
Takže vypinovat.
Není mě jasné jaky to bude mět vliv na zadní stěrač. Asi nepojede to komfortní stírání.
V příručce montážních místech je napsáno T18a/15- vstup od spínače stěračů, výstup pro motor stěrače zadního skla.
Vstup je jásný. Sepnu přední stěrače dojde, signál na pin15 a po ostříknutí jěště ŘJ 3x setře.
U hachbacku je motor ostřikovače je navrdo přes páčku z spojů A102 - A156.
U combi taky akorát je tam převracení + a - u motorku. Uplně přesně nechapu to elektrické zapojení.
Musíš zachovat line A102 a A156 ve schématu.
Motorek ostřikovače je jen jeden a v páčce stěračů se přehazuje kontakty jeho polarita + a -
Do BSG jednotky vede informační drát z linie 102 a na základě jeho informace dojde k aktivaci předního stěrače.
Určitě se přes BSG line 102 nekostří, aby šel zadní stěrač. To mě příjde jako blbost. Spíš nepůjde funkce aut. zadního stěrače při zařazené zpátečce a zapnuté páčce předních stěračů.
Máš vypichováky na JPT a micro timmer? Microtimmer lze vypichovat i obyčejnou LED 5mm diodou, protože má drátové vývody čtvercového průřezu a přesně pasují. Nezapomeň piny před vypichování odemknout fialovou závorkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.