Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovani pred vlastní garaží

Od: kedu odpovědí: 16 změna:

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, stanoví v § 27 odst. 1, písm. n), že je zakázáno zastavení a stání mimo jiné před vjezdem na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci (např. z garáže) ted muj připad ::poslední tři garáže na příjezdové cestě která se právě ke konci zužuje a na této příjezdové cestě neustále někdo parkuje a blokuje vyjíždění a vjíždění do již zmíněných garáží. I když máme na garážích cedulky (prosím neparkujte vjezd do garáže) motoristé na toto nedbají a ignorují to, již několikrát jsme volali statní i městskou policii, která majitele vozu dohledala a nařídila mu ať odjede ale druhý den zde parkuje někdo jiný, neustále se musíme s někým dohadovat a já osobně se bojím jet večer na nakup protože vim že se vrátím a bude mi opět někdo překážet

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Párkrát bych jim vypustil kola a příště by si to rozmysleli.

hodnocení

2x

vypustit kola nepomůže dalším, jen mechanická zábrana pomůže. Lidské zloba a bezohlednost, to je někdy příčina.

kedu
hodnocení

zkusim si dat žadost o stanoveni upravy provozu dopravním značením

kedu
hodnocení

mechanickou zabranu na pozemek města?

musilnabytek*
hodnocení

1x

zažádat na příslušném dopravním odboru o umístění svislé dopravní značky B29 zákaz stání.

kedu
hodnocení

něco takoveho jsem sesmolil tak jsem zvedavej

musilnabytek*

přeji dobré a především rychlé pořízení s byrokracií;)

kedu
hodnocení

ted jsem našel nejaky formulař žadost o stanovení trvale/přechodne upravy provozu dopravnim značením tak snad to bude ono diky za radu

kedu
hodnocení

nevi někdo jak to sepsat aby to trochu vypadalo nebo je na to spešl formulař?

musilnabytek*

tak tam prvně zkusit zavolat a informovat se a snad Vás už nějak navedou tím správným směrem

8976*
hodnocení

1x

zákon hovoří jasně - volat kašpárky a trvat na vyřízení přestupku - fotit a tak dlouho je terorizovat / policii tu i tu+odbor dopravy/ stížnostmi a žádostmi o vyřízení přestupku až se rozhodnou - donutí odbor dopravy města tam dát značku, jinak Vám odpoví že je to Váš problém a kdyby měli dát značku před každou garáž tak je přeznačkováno - vsadte se...no dejte vědět co Vám odpoví na Vaši žádost - aspon se pobavíme nad stanoviskem uředního šimla

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

no vy co máte garáže chcete parkovat, ale parkovat chtějí i ti, co garáže nemají a nemají možnost garáž koupit nebo postavit, protože zrovna v dané lokalitě není pozemek ke stavbě garáže nebo garáž k prodeji...a zvednout zadeček a kráčet 2 km městěm ke vzdálené garáži s e nikomu nechce...Také jde o to, jak a do jaké míry překážejí a brání zaparkovaná auta vjezdu do garáží, někdy to může být i tíém, že nechopný řidič potřebuje prostranství 7x15 metrů, aby do garáže vůbec zajel...zkuste být vy majitelké garáží také trochu tolerantní, pokud je pozemenk před garáží majetkem města, má právo užívat ho i jiný občan města ne jen Vy...Máte na parkování garáž a ještě k ní chcete připlácnout kus cizího pozemku mít ho volný...Tak si pozemky odkupte a požádejte o povolení k jejich oplocení a budete mít klid...aut je prostě hodně, a bude ještě víc...a parkovací h míst málo

cyril*

Závěrečná rada nemá chybu. Velice si tohoto přístupu cením. Ono to vyžaduje opravdu tolerantní osobnost,která má naprosté pochopení k svým bližním, kterí si před váš vchod do domu klidně nechají složit nábytek nebo uhlí cí něco jiného, ale tak, že se sám nedostanete tam a ni zpět a vy sám klidně polezete oknem nebo jiným nouzovým otvorem, protože máte pro bezohlednost (pardon - pro potřeby) druhých pochopení.

ar*

No Cyrile , tam kde končí lidskej rozum někomu začíná logika.

doplněno 02.06.10 22:59:

Ani by mně nepřekvapilo kdyby padnul návrh , že by majitelé garáří měli poskytnou i svoje auta kdykoli bude pořeba a tím by odpadl problém s parkováním před garáží.

cyril*

Vykládat tyto myšlenkové pochody se dá různě. Mě napadá absťák nebo delirium, ale třeba se jedná o dnes již poměrně vzácné přepracování.

erikch*

Lze mít pochopení pro leccos-třeba až vám nějaké vyfetované zoufalé hovádko bodne rybičku do bříška kvůli pár stovkám v peněžence-lze to pochopit,on ten "chudák" za to vlastně nemůže,je přeci "nemocnej"(závislej)...Prostě to nas..e,o tom ani potom...Bohužel na takový jedince neplatí nic jiného než taktéž "zaškodit" ,ale x-násovně víc,aby si to příště rozmyslel než někomu postavím kárku před vrata-poučná by byla náhoda,kdyby se mu třeba přes noc to auto-co tak "hezky zapíchl" před vraty cizí garáže,ztratilo...Nikdy by už takhle nezaparkoval,to se můžete spolehnout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]