Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej firemního automobilu

Od: simpleen* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz, který se týká prodeje firemního vozu. V práci mám za úkol tento prodej uskutečnit, nemám s tím však dosavadní zkušenosti. Je prodej firemního automobilu stejný, jako kdybych prodávala automobil vlastní, nebo se tohoto týkají jiná pravidla. Prosím, poraďte. Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

Prodej samotný je stejný,pouze s převodem záleží jak je zapsána firma v TP(majitel)-podle toho pak musí být u "odhlášky"na nového majitele(kupujícího auto) oprávněná osoba(příp.zmocněná osoba).Čili klasicky zainzerujte auto kde uznáte za vhodné,připravte si doklady o servisu a případně i nákupu dílů-vše čím deklarujete ,snad dobrý,stav vozu no a než stanovíte cenu,mrkněte na netu na inzeráty stejného modelu auta,abyste měla představu kolik asi tak můžete požadovat...V případě nejasností s "oprávněnou" osobou za firmu,jejímž majetkem auto je,zaběhněte na úřad s TP,oni vám řeknou kdo a s jakými konkrétními doklady je oprávněn s autem nakládat...

pt®

Kupovali jsme synovi auto od firmy. Nebyl žádný problém. Zástupce firmy, který byl pověřený vyřízením a prodejem, měl veškeré iniciály našeho syna a auto odhlásil. Syn si pak auto přihlásil na sebe, nechal pojistit, vše v jednom dnu a je nad míru spokojený. Byla sepsána Kupní smlouva a vystaven doklad o zaplacení. Toť vše. PT /stařenka/

pavka76*
hodnocení

2x

Po "technické" stránce rozdíl není ,jen je potřeba dořešit účetnictví.

simpleen*
hodnocení

Všem děkuji za rady, moc jste mi pomohli. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]